Dolar ve euro güne nasıl başladı? 4 Temmuz Perşembe günü dolar ve euro kuru bugün ne kadar oldu?

Dolar, euro ve Sterlin'de son fiyatlar araştırılıyor. Dün açıklanan enflasyon rakamlarının ardından dolar, euro ve Sterlin güne yatay seyirle başladı. 4 Temmuz Perşembe günü dolar ve euro ne kadar oldu?

Google Haberlere Abone ol
Dolar ve euro güne nasıl başladı? 4 Temmuz Perşembe günü dolar ve euro kuru bugün ne kadar oldu?

Uzun süredir  yatay seyirde olan dolar geçtiğimiz hafta 33 lirayı test etmişti. Dolar Türkiye'nin gri listeden çıkarılma kararı sonrası sert düşüş yaşamıştı. 

Dün beklentilerin oldukça altında açıklanan  enflasyon rakamlarının ardından dolar, euro ve Sterlin perşembe gününe yatay seyirle başladı. 

Serbest piyasada 32,5420 liradan alınan dolar, 32,5440 liradan satılıyor. 35,1140 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 35,1160 lira olarak belirlendi. 41,5114 alınan Sterlin ise 41,6433 liradan işlem görüyor. 

Dün doların satış fiyatı 32,5540 lira, avronun satış fiyatı ise 35,1950 lira olmuştu.

Uzmanlar 20 Ağustos’ta Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine başlayacağını ve doların yükselişe geçeceğinin altını çizerek “Faiz düşüşleri ile beraber dış ticaretin yukarı doğru eğilim sergilemesi ve enflasyonun yukarı çıkması kurda şok etkisi yaratacak. Eylül ayı itibariyle dolarda işler değişecek ve kuru tutmakta zorlanacaklar” ifadeleri kullanıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin