Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin için arayış sürüyor. Babasının feryadı yürek dağladı: Sanki yer yarıldı içine girdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 2 gün önce gittiği Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Narin'in evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta terliği bulundu. Baba Arif Güran, "Sanki yer yarıldı içine girdi. Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor. Jandarma buradan o saatlerde geçen yaklaşık 150 aracın sorgulamasını yapıyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin için arayış sürüyor. Babasının feryadı yürek dağladı: Sanki yer yarıldı içine girdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta öğle saatlerinde Kur’an kursuna giden Narin Güran (8), kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı.

Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, sağlık ekipleri ve koku alma köpekleri sevk edildi.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi, AFAD, Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve 200 jandarma personelinin görev aldığı çalışmalarda jandarmaya ait helikopterle de havadan destek veriliyor.

Ayrıca Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin için arayış sürüyor. Babasının feryadı yürek dağladı: Sanki yer yarıldı içine girdi

YOL KENARINDA TERLİĞİ BULUNDU

Arama çalışmalarında dün gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin’in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin için arayış sürüyor. Babasının feryadı yürek dağladı: Sanki yer yarıldı içine girdi - Resim : 2

"ŞU AN TÜM ŞÜPHE KAÇIRILMA ÜZERİNDE"

Narin’i arama çalışmaları 2’nci gününde sürerken su seviyesi düşürülen sulama kanalında JAK ekipleri çalışmalara devam ediyor. AFAD ve gönüllülerden oluşan ekipler de kanal kenarı ve tarlalarda Narin’i arıyor. Mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar da aranıyor. Kızının bulunmasını isteyen Arif Güran şöyle konuştu:

"Önce tüm akrabalarımızla aradık. Jandarma da hemen dahil oldu. AFAD da gelip aradı. Maalesef bir türlü iz bulamıyoruz. Eğer kim para karşılığında kızımı kaçırmışsa, kim ne kadar isterse ona vereceğim. Bizim kimseyle husumetimiz yok. Biz sürekli mazlumun yanında olan insanlarız. Bir insanın başına bir şey gelirse biz sürekli onların yanındayız.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin için arayış sürüyor. Babasının feryadı yürek dağladı: Sanki yer yarıldı içine girdi - Resim : 3

"SANKİ YER YARILDI İÇİNE GİRDİ"

Benim kızımdan ne istediler? Kanalda yapılan aramada herhangi bir şey bulamadık. Şu an tüm şüphe kaçırılma üzerinde. Kızım kaybolmadan önce bir hafif ticari araç geçiyor. Sanki yer yarıldı içine girdi. Gören duyan ve kim olursa olsun Allah rızası için haber versinler.

Jandarma buradan o saatlerde geçen yaklaşık 150 aracın sorgulamasını yapıyor. Allah’ın izniyle devlet kızımı bulacak. Ben umutluyum. Benim kızımı ölü veya diri bulsunlar. Ben bunu istiyorum.”

DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA 

Valilikten yapılan açıklamada, Arif Güran'ın 21 Ağustos'ta kızının kayıp olduğunu ve aramalarına rağmen bulamadıklarını jandarmaya bildirdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Kayıp kız çocuğu Narin Güran'ın bulunabilmesi amacıyla Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timince Tavşantepe Mahallesi ve diğer bölgelerde geniş çaplı arama faaliyetine devam edilmektedir." bilgisi verildi.

Valilikçe paylaşılan görüntüde de ekiplerin köyde, köy çevresinde, tarlalarda ve sulama kanalındaki arama çalışması yer alıyor.

NARİN'İN SON GÖRÜNTÜLERİNE TV100 ULAŞTI 

Diyarbakır’da dün öğlen saatlerinde gittiği Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan Narin Güran'ın son görüntülerine tv100 ulaştı. Narin'in Kuran Kursu'ndan çıkıp kuzenleriyle oynadıktan sonra eve doğru yürüdüğü görüldü. 

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin için arayış sürüyor. Babasının feryadı yürek dağladı: Sanki yer yarıldı içine girdi - Resim : 4

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin