Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Deprem görüntüleme cihazları getirildi

Diyarbakır’da, 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor. Bu akşam, kayıp kızın evine 60 metre mesafedeki bir alan, 6 görüntüleme cihazıyla titizlikle arandı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Deprem görüntüleme cihazları getirildi

Diyarbakır’da Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kendisinden haber alınamayan Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor.

NTV'deki habere göre ilçede akşam saatlerinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Narin'in güvenlik kamerasına en son yansıdığı bölgede bulunan saman yığınında yeniden bir arama yaptı.

SAMAN YIĞINLARI ŞÜPHESİ

Narin'in evine de 60 metre mesafede olan saman yığınındaki branda kaldırılarak deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazı kullanıldı. AFAD ekiplerinin de katıldığı aramada bazı görevliler uzun şişler yardımıyla da arama yaptı.

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor. Deprem görüntüleme cihazları getirildi - Resim : 2

DEPREM CİHAZLARI DEVREYE GİRDİ

Ekipler yer altı görüntüleme cihazı ile samanlığa lazer tutarak görüntüleri inceledi. Arama çalışması sonucunda Narin'e ait bir ize rastlanmadı. Ekiplerin Narin’i arama çalışması sürüyor.

Arama çalışmalarının 6’ncı gününde AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma, Kayapınar Belediyesi Arama Kurtarma ile gönüllülerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, öğleden sonra mahallenin aşağısındaki sazlık ve bataklık alanda arama yaptı.

Yaklaşık 4 saat devam eden arama faaliyetinden bir sonuç alınamadı. Jandarma ekipleri de gün boyu, mahalle çevresinde farklı noktalarda kurdukları uygulama noktalarında giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı.

ÇOÇUK TERLİĞİ BULUNMUŞTU

Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin'in anne ve babasına gösterildi.  Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.Narin'in kaybolmadan önceki son görüntülerinde Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp, evine doğru gittiği yer almıştı

Narin'in son görüldüğü yerin 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kan lekelerinin Narin Güran'a ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği açıklanmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Diyarbakır deprem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin