Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangın faciası. Anız yangını yerleşim yerlerine sıçradı: Can kaybı 12'ye yükseldi

Diyarbakır'da yangın faciası yaşandı. Diyarbakır Çınar ile Mardin Mazıdağı ilçeleri arasında başlayan anız yangını büyüyerek yerleşim yerlerine kadar sıçradı. 10'u ağır 44 kişi yaralandığı yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangın faciası. Anız yangını yerleşim yerlerine sıçradı: Can kaybı 12'ye yükseldi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü.

CAN KAYBI 12'YE YÜKSELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son durumu sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi.

Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Diyarbakır-Mardin sınırındaki yangın faciası. Anız yangını yerleşim yerlerine sıçradı: Can kaybı 12'ye yükseldi

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Bu arada yangının Diyarbakır’da etkili olduğu bölümde soğutma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Mardin tarafında ise ekiplerin çalışmasının sürdüğü belirtildi.

kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin hasar tespit çalışması yürüten iki kentin Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ekipleri, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı kırsal Yetkinler ve Yücebağ mahalleleri ile Kelek mezrasında çalıştı. Hasar tespitin, yangından etkilenen Diyarbakır ve Mardin'deki tüm kırsal mahallelerde yapılacağı bildirildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, yangın ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınmıştı.

Yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişi hayatını kaybetmiş, 10'u ağır 44 kişi yangından etkilenmişti. Son gelen bilgiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiği öğrenildi. 

VALİ: ANIZ YANGINI

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, anızdan kaynaklı bir yangın çıktığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "İlimiz Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş,  yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangınla ilgili son durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

 

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin