Dilruba Kayserilioğlu'na hapis cezası verildi

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu için halkı kin düşmanlığa tahrik suçlamasıyla 4.5 yıla kadar hapis talep edildi. Mahkemenin Kayserilioğlu'na verdiği hapis cezası belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Dilruba Kayserilioğlu'na hapis cezası verildi

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısına çıkıyor. Halkı kin düşmanlığa tahrik suçlamasıyla Dilruba Kayserilioğlu için 4.5 yıla kadar hapsi istendi.

Dilruba Kayserilioğlu  7.5 ay hapis cezası verildi. Halka aşağılama suçundan ceza alan  Dilruba Kayserilioğlu kin ve düşmanlığa sevkten beraat etti. Hükmün açıklanması geri bırakıldı, Kayserilioğlu cezaevine girmeyecek. 

"ÖZÜR DİLEDİĞİ AÇIKÇA GÖRÜLDÜ"

İddianamede, ''Şüphelinin İzmir Sulh Ceza Hakimliğinde alınan sorgu beyanında; soruşturmada verdiği ifadeleri aynen tekrar ettiği, herhangi bir şahsi grubu hedef almadığı, eleştiri ifade özgürlüğü kapsamında sorulan soruya cevap verdiğini, hakaret amaçlı herhangi bir ifade de bulunmadığını, farklı bir anlam yada anlaşılmaya sebep olduysa özür dilediğini açıkladığı görülmüştür'' denildi.

Bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen ve 30 Ağustos'ta tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu bugün hakim karşısında. Kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve ”cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla hakkında iddianame hazırlanmıştı. Kayserilioğlu “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan ise tutuklanmıştı.

ÖZGÜR ÖZEL ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba’yı tutuklu bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi’nde ziyaret etmiş ve “Dilruba'nın tutukluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, despotsunuz demektir” ifadelerini kullanmıştı.

18 GÜN SONRA TAHLİYE EDİLDİ

18 gündür tutuklu bulunan Dilruba, 30 Ağustos gecesi 02.00-03.00 sularında cezaevinden tahliye edildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin