Dilruba Kayserilioğlu'na cumhurbaşkanına hakaretten tahliye. Halkı kin ve düşmanlığa sevkten tutukluluğuna devam kararı

İzmir’de verdiği bir sokak röportajı nedeniyle “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" ve “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” suçlaması ile tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Kayserilioğlu hakkında cumhurbaşkanına hakaretten tahliye, halkı kin ve düşmanlığa sevkten tutukluluğuna devam kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Dilruba Kayserilioğlu'na cumhurbaşkanına hakaretten tahliye. Halkı kin ve düşmanlığa sevkten tutukluluğuna devam kararı

İzmir'deki bir sokak röportajında Instagram yasağını ve hükümetin politikalarını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarından tutuklanmıştı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇUNDAN TAHLİYE KARARI

İki farklı suçlama nedeniyle cezaevinde bulunan Dilruba Kayserilioğlu'nun avukatı Hüseyin Yıldız'ın itirazı üzerine Dilruba Kayserilioğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre mahkeme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itirazı ise reddetti.

MAHKEMESİ 3 EYLÜL'DE YAPILACAK

Cezaevine gönderilen Dilruba hakkında savcılık, oldukça hızlı bir iddianame yazmış ve iddianame kabul edilerek duruşma için 3 Eylül tarihi belirlenmişti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin