Dilruba Kayserilioğlu 30 Ağustos'ta tahliye edildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden de açıklama geldi

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Kayserilioğlu'nun tahliyesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na gelmesi dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Özgür Özel, Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etmişti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), tutuklu Dilruba Kayserilioğlu'nun gece saatlerinde tahliye edildiği iddialarına açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dilruba Kayserilioğlu 30 Ağustos'ta tahliye edildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden de açıklama geldi

Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'tan bu yana İzmir Şakran Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu.

Bir sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Kayserilioğlu, tahliye edildi.

ANNESİ: TAHLİYESİ DE USULSÜZCE OLDU

Dilruba'nın annesi Aysel Kayserilioğlu, Cumhuriyet'e şu açıklamaları yaptı:

"Bırakılacağından bilgimiz yoktu. Kimsenin, ne avukatımızın ne bizim, kimsenin bilgisi yoktu. Yine usulsüzce oldu. Gece yarısı salmışlar. Telefon yok, bir şey yok. Çocuğun elinde, bize ulaşamıyor falan. Bir şekilde ulaştı. Bir şekilde arkadaşlarını yolladım ve geldi.

Çocuğumu gördüğüm için çok mutluyum ama ben yalnız bir kadınım yalnız ve dul bir kadınım. O saatte çocuğumun salınması ne avukata ne bana haber verilmemesi üzdü beni. Cezaevinin dışına bırakmışlar, telefon yok, ulaşamıyor hiçbir şekilde. Bir şekilde yanından biri geçiyormuş. Ondan Allah razı olsun telefonunu alıyor ve 'Anne beni saldılar acilen bana birini yolla’ dedi. Hemen arkadaşlarına ulaştım onlar aldı geldi o saatte. Eline bir çöp torbası vermişler, ‘Eşyalarını oraya koy’ demişler. Haber verseler en azından bavulla giderdik, çocuğumuzu toplardık. Elinde o torbayla, o şekilde geldi çocuğum."

BIRAKILMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Dilruba Kayserilioğlu'nun akşam saatlerinde ve kimseye haber vermeden serbest bırakılmasıyla ilgili eleştirilere de cevap geldi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), tutuklu Dilruba Kayserilioğlu'nun gece saatlerinde tahliye edildiği iddialarına açıklık getirdi.

CTE, tutuklu Kayserilioğlu'nun tahliye müzekkeresinin 17.13'te ceza infaz kurumu portalına düştüğünü ve bunun üzerine hemen tahliye işlemlerine başlandığını bildirdi. Kayserilioğlu'nun saat 20.00 sıralarında tahliye edildiği bilgisine de yer verildi.

Kayserilioğlu'nun emanete alınan eşyaları arasında cep telefonu bulunmadığı belirtilirken, resmi uygulama gereğince kişisel eşyaları ile bir miktar paranın kendisine eksiksiz olarak teslim edildiği aktarıldı.

Tutuklu Kayserilioğlu'nun tahliye işlemleri sürerken kurum personeline, ailesi ve avukatına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmadığı belirtildi.

Tutukluya jandarma tarafından araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eşlik edildiği bilgisi de açıklamada yer aldı.

CTE ayrıca tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürlerin eksiksiz olarak uygulandığını ihmal ya da eksiklik söz konusu olmadığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de yapılan bir sokak röportajında cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı...

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna itiraz edilmişti.

ÖZEL ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak söyleşisindeki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak Dilruba Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret etmişti.

Dilruba’nın tutuklanmasının hukuksuzluk olduğunu belirten Özel, herkesin şiddeti çağırmamak şartıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı olduğunu, bunun anayasayla güvence altına alındığını söylemişti.

Dilruba’nın ne söylediğinin farkında olduğunu belirten Özel, şöyle devam etmişti:

“Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından verdiği röportajda ne kastettiğini, etmediğini, gerçek düşüncelerini paylaşacak. Bu vakitten sonra içeride geçirdiği her dakika hukuksuzluk, biz 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz, kendisi de ediyor.

9 Eylül günü kendisini partimizin 101. kuruluş yıl dönümünde Ankara’daki törenlere ve akşamki konsere davet ettim. Şevval Sam olacak ve onu canlı dinlemeyi çok istediğini söyledi. 9 Eylül için randevulaştık. Ümit ediyoruz bu isteğini boşa çıkaracak bir durumla karşı karşıya kalmayız.

Hukukçular, hatta hukukçu olan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de ‘tutuksuz yargılanması gerekiyor’ şeklinde bir değerlendirme yapmıştı.”

‘ÇOK SAYIDA DAVETLİMİZ OLACAK’

Başörtüsü nedeniyle talep ettiği görevi alamayan Dilara Çiçek’le de görüştüğünü söyleyen Özel, Dilruba gibi Dilara’yı da 9 Eylül’deki etkinliklere davet ettiğini söylemişti:

“CHP, ülkenin kurucu partisidir. Ülkedeki herkesin haklarını hep birlikte savunabilecek bir partidir. Ümit ediyorum 101’inci kuruluş yıl dönümümüzde davetliler içinde geçmişte pek çok mağduriyet yaşayan toplumun tüm kesimleri, Soma’daki mağdurlardan tren kazasındaki mağdurlarına, Diyarbakır annelerinden, Cumartesi Anneleri’ne kadar 101’inci yılda çok sayıda davetlimiz olacak.

Bu davetlilerin yanında Dilara ve Dilruba’yı görmek istiyoruz. Türkiye’nin bu suni gündemlerden çıkması lazım. 33 yaşındaki bir genç kadını mikrofona söylediği sözlerden dolayı kınayabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama haksız tutuksuz yere hapsedemezsiniz.”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin