Dilan Polat davasında yeni gelişme! MASAK raporu sonrası tahliye talep edilmişti

Dilan Polat ve Engin Polat dahil 5 tutuklu, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Mahkeme, 4 sanık için itirazın reddine karar verirken Dilan Polat için de eksik evrakların giderilmesinin ardından itiraza red kararı geldi. Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Dilan Polat davasında yeni gelişme! MASAK raporu sonrası tahliye talep edilmişti

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı davayla ilgili 908 sayfalık Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu düzenlenmişti. 

MASAK raporunda Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerinin Engin ve Sezgin Polat olduğu belirtildi. MASAK raporundan 5 tutuklu sanığın 4'ünün tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Eksik evrakları bulunan ve bugün yeniden değerlendirmeye alınan Dilan Polat'ın tahliye talebi Anadolu 4. Ağır ceza mahkemesi tarafından reddedildi.

"TUTUKLULUĞA İTİRAZA YANIT YOK"

Gazeteci Emrullah Erdinç, Dilan Polat'ın itirazı üzerine mahkemede yaşananlara ilişkin detay verdi. Erdinç, "Dilan Polat'ın tahliye talebini değerlendiren Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, bu hafta kendisinin nöbetçi olmadığını gerekçe göstererek, tutukluluğa itiraza yanıt vermedi. Dilan Polat'ın avukatları da bu gelişme üzerine dilekçeyi bu hafta nöbetçi olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verecek" açıklamasında bulundu. 

 

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

ELDE EDİLEN PARALAR BİR ŞİRKETTE TOPLANIYOR

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirlemiş, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin