Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor. Bakan Kurum: 2025 yılında deprem bölgesinde evine girmeyen tek vatandaşımız kalmayacak

Deprem felaketinin üzerinden neredeyse 1,5 yıl geçti ve deprem bölgesinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, tv100 muhabiri Yunus Emre Şeker’e önemli açıklamalarda bulundu. Kurum "2025 yılında deprem bölgesinde evine girmeyen tek vatandaşımız kalmayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Deprem bölgesinde yaralar sarılıyor. Bakan Kurum: 2025 yılında deprem bölgesinde evine girmeyen tek vatandaşımız kalmayacak

İşte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamaları;

Biz 6 Şubat’ta da bölgeydik. 11 ilimizde seferberlik anlayışı ile çalışmalarımızı başlattık. 46 gün içerisinde 180 bin konutun inşası fiilen 11 ilde başlatılmıştı. Ekiplerimiz, bakanlığımız ilgili kurum ve kuruluşlarımızın çalışması ile bu sayı bugün 276 bine geldi.

İlk çalışmalarını başlattığımız ve bitirdiğimiz konutlardan birisi olan İslahiye’de vatandaşlarımız huzur içerisinde oturuyor. Bugün onların misafiri olduk. O gün ki acı günlerin üzerinden yaklaşık 14-15 ay geçti. Bugün burada gülen yüzleri görmek, mutlu yüzleri görmek, insanlarımızın burada duasını almak bizi de mutlu ediyor.

KAÇ KONUT TESLİM EDİLDİ?

Göreve gelir gelmez tüm deprem bölgesinde incelemeleri başlattık. Ekiplerimize, arkadaşlarımıza deprem bölgesinde ziyaretler yapıyor, orada yapılan tüm işleri hem yerinde görüyor hem de alınması gereken kararlar ile ilgili süreci bizzat yerinde görmek suretiyle yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün 11 ilimizde 76 bin konutun teslimini gerçekleştirdik.

Yıl sonuna kadar 200 bini yakalayıp, inşallah 2025 yılına geldiğimizde de tüm deprem bölgesi için evine girmeyen tek bir vatandaşımız kalmayacak anlayışı ile afet bölgesini artık yeni bir şehircilik modeli ortaya konmuş, yolları, yeşil alanları okulları, parkları ile ayağı kalkmış bir kalkınma bölgesi olsun istiyoruz.2025 yılında bütün konutları bitirme hedefi ve arzusu ile çalışıyoruz.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin