Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Akkaya ne iş yapıyor?

Son zamanlarda kızıyla sorunlar yaşadığını iddia eden ve bu konuyla ilgili sosyal medya paylaşımlarıyla gündem olan Deniz Akkaya hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sosyal medya fenomeni Miray İpekler, hakarete maruz kaldığı gerekçesiyle Deniz Akkaya'dan şikayetçi olmuştu. İfade vermeye gitmediği öğrenilen Akkaya ile ilgili İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği yakalama kararı çıkardı. Peki, Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Akkaya ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Akkaya ne iş yapıyor?

Deniz Akkaya sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz aylarda 16 yaşındaki kızına şiddet uyguladığı iddiaları ile herkesi şaşırtan Akkaya, manken ve fenomen Miray İpekler ile davalık oldu. İpekler, Selin Ciğerci ile çektiği bir fotoğradın ardından Akkaya'nın kendisine hakaret ettiğini belirtti. Akkaya'nın ayrıca kendisine ait ev adresini sosyal medyada yaydığı ve bir televizyon programında kendisi aleyhine tehdit edici paylaşımlarda bulunduğunu söyledi. Peki, Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Akkaya ne iş yapıyor?

Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Akkaya ne iş yapıyor?

DENİZ AKKAYA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Deniz Akkaya, 3 Ağustos 1977 tarihinde İstanbul’da doğdu. Kayseri Akören'in Uzunyayla Köyü'nden Çerkes kökenli bir ailenin ikinci kızıdır.Babası uzak yol kaptanıdır. Öğrenim hayatı İstanbul'da geçen Akkaya, ilköğrenimini Faik Reşit Onat İlkokulu’nda, ortaokulu Bilge Kaan Özel Deneme Lisesi’nde, liseyi ise Semiha Şakir Özel Deneme Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde yükseköğrenim gördü.

Genç yaşta profesyonel modelliğe başladı. 1995 yılında Elite Look Model yarışmasına katıldı. O sene yarışmayı Duygu Dikmenoğlu kazandı. Daha sonra Neşe Erberk'in ajansına geçti. 1997 yılında Türkiye’nin tek meslek yarışması olan Best Model of Turkey yarışmasında birinci, “Miss Grace of the World” yarışmasında dördüncü oldu. Yıldırım Mayruk, Atıl Kutoğlu, Uğurkan Erez, Cengiz Abazoğlu gibi modacıların, yerli ve yabancı birçok markanın defilelerinde mankenlik yaptı. 1998'de Alman moda firması Escada'nın Türkiye'deki bir defilesinde Carla Bruni ile aynı podyumda yer aldı. 2000'li yıllarda Türkiye’deki yayımlanan çeşitli moda dergilerinde kapak oldu.

2006'da Türkiye'de Star TV kanalında yayımlanan ve yüksek izlenme sayılarına ulaşan[10] Top Model Türkiye yarışmasının sunuculuğunu üstlendi. Ardından Show TV kanalında yayımlanan Pişşti adlı televizyon programında yorumcu ve sunucu olarak yer aldı.Cine5'te yayımlanan Başka Yerde Yok adlı programda sunuculuk yaptı. Bu programda Fatih Altaylı ve Mehmet Barlas gibi gazetecilerle birlikte çalıştı.

Tiyatro ve sinema oyunculuğu yaptı. Maskeli Beşler: Kıbrıs, Vizontele Tuuba, Okul rol aldığı filmlerden bazılarıdır.

İş insanı Efe Önbilgin ile ilişkisinden Ayşe (d. 10 Aralık 2009) adında bir kızı vardır. 2024 yılında kızıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle mahkeme kızı Ayşe'nin velayetini babasına verdi.

DENİZ AKKAYA NEDEN GÜNDEMDE?

Akkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; kızının telefonunu ele geçirdikten sonra, annesinden habersiz yurt dışına çıkma planları yaptığını öğrenmesiyle telefonuna el koyduğunu, ardından kızının kendisine saldırdığını ve 1,5 saat balkona kilitlediğini iddia etti. Akkaya'nın bu paylaşımlarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. 16 yaşındaki kız çocuğu koruma altına alındı. Akkaya ise bu konuyla ilgili, "Burnu sürtsün diye devlete verdim" ifadelerini kullandı.

Baba Efe Önbilgin, çocuğunun velayetini almak için 26 mayısta dava açtı. A.Ö'nin velayetinin babasına verilmesi kararlaştırıldı.

Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında, nereli? Hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Akkaya ne iş yapıyor? - Resim : 2

Deniz Akkaya ise bunun üzerine "Çocuğumun velayetini falan vermedim. Sadece 15 senedir ilk defa babasıyla yaz tatiline çıkacak. Babasıyla yaz tatiline çıkması için izin verdim" açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Akkaya'nın 16 yaşındaki kızı A.Ö'ye şiddet uyguladığı iddia edilmiş ve bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu soruşturma tamamlandı. İddianamede, Akkaya hakkında "Altsoya karşı silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapsi istendi, savcılık kızına fırlattığı termosu ise silah saydı.

İddianamede, A.Ö'nin şikayetinden vazgeçtiği fakat dosyanın artık bir kamu davasına dönüşmesinden dolayı Akkaya ile ilgili iddianame düzenlediği öğrenildi. Söz konusu dosyanın İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği belirtildi. Eğer iddianame kabul edilirse Akkaya hakim karşısına çıkacak.

 

MİRAY İPEKLER İLE DAVALIK OLDU

Akkaya yaşanan bu olayların üstüne şimdi de Miray İpekler'in şikayetiyle gündemde. İpekler, Selin Ciğerci ile çektiği bir fotoğrafın ardından Akkaya'nın kendisine hakaret ettiğini, bunun yanında Akkaya'nın kendisine ait ev adresini sosyal medyada yaydığını ve bir televizyon programında aleyhine tehdit edici paylaşımlarda bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine Akkaya hakkında soruşturma kararı çıkarıldı. İfade vermeye gitmeyen stanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği eski mankenin ifadesinin alınması için hakkında yakalama kararı çıkardı.

Etiketler deniz akkaya kimdir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin