DEM Parti milletvekilinden Kürtçe trafik uyarı yazılarının silinmesine tepki. Valilik duvarına “önce Kürtçe” “önce dil” yazdı

Diyarbakır, Van ve Batman’da sürücülere yönelik uyarı amaçlı "önce yaya" ve "yavaş" Kürtçe uyarı yazıları valiliklerin kararıyla silinmişti. DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, yaya geçitlerindeki Kürtçe uyarı yazılarının silinmesini tepki gösterdi. Eline aldığı sprey boya ile Batman Valiliği'nin önündeki duvarına “önce Kürtçe” ve “önce dil” yazdı.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti milletvekilinden Kürtçe trafik uyarı yazılarının silinmesine tepki.  Valilik duvarına “önce Kürtçe” “önce dil” yazdı

Diyarbakır, Van ve Batman’da sürücülere yönelik uyarı amaçlı "önce yaya" ve "yavaş" Kürtçe uyarı yazıları valiliklerin kararıyla Karayolları ekipleri tarafından silinmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin birçok caddesinde sürücülere yönelik uyarı amaçlı "önce yaya" ve "yavaş" Kürtçe uyarı yazılarının Valilik kararıyla silinmesinin ardından, yazılar belediye tarafından yeniden yazıldı.

Batman'daki yaya geçitlerindeki Kürtçe yazıların karayolları ekiplerince silinmesine tepki göstermek amacıyla böyle bir eylem gerçekleştiren DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, eline aldığı sprey boya ile valilik duvarlarına “önce Kürtçe” ve “önce dil” yazısı yazdı.

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin