Dalga boyu 2 metreyi buldu! 3 saatte 9 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. İki ilde denize girmek yasaklandı, bir ilde valilik "denize girmeyin" uyarısında bulundu

Karadeniz’de saatteki hızı 43 kilometreye ulaşan kuvvetli rüzgar nedeniyle 2 metreyi bulan dalga oluştu. Son 3 saatte 9 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği Bartın ve Sakarya'nın iki ilçesinde denize girmek yasaklandı. Samsun da ise Valilik "denize girmeyin" uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Dalga boyu 2 metreyi buldu! 3 saatte 9 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. İki ilde denize girmek yasaklandı, bir ilde valilik  "denize girmeyin" uyarısında bulundu

Karadeniz’de saatteki hızı 43 kilometreye ulaşan kuvvetli rüzgar nedeniyle 2 metreyi bulan dalga oluştu. 

BARTIN'DA 3 SAATTE 9 KİŞİ BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

İnkumu tatil beldesinde 3 kilometre uzunluğundaki mavi bayraklı plaj, hafta sonunda tatilci akınına uğradı. Denizde 2 metreye ulaşan dalgalar oluşurken, saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında 9 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. Bu kişiler, cankurtaranlar ve çevredekiler tarafından kurtarıldı. 

Denizdeki tehlike nedeniyle Bartın Valiliği, İnkumu, Güzelcehisar ve Mugada sahillerinde denize girmeyi yasakladı. İnkumu tatil beldesinde jandarma ekipleri ve cankurtaranlar düdük çalarak, denize girenleri çıkarttı. Güzelcehisar Plajı’nda ise sahil güvenlik komutanlığına bağlı ekipler, denizde anonslar yaparak, vatandaşların denizden çıkmalarını istedi. Rüzgarın öğleden sonra şiddetini artırması bekleniyor.

SAKARYA'DA DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Sakarya'nın denize kıyısı bulunan Karasu ve Kocaali ilçelerinde olumsuz deniz durumu, dalga ve rip akıntısı sebebiyle denize girişler yasaklandı. 
Bayrakları kırmızıya çeviren Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri denize girmenin yasak olduğunu belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

SAMSUN VALİLİĞİ'NDEN "DENİZE GİRMEYİN" UYARISI

Samsun'da da dalgaların boyu  2 metreye yaklaştı. Samsun Valiliği vatandaşlara “denize girilmemesi” uyarısını yaptı. Çarşamba ilçesi uyarıya rağmen denize giren 2 kişi boğulma tehlikesi geçirdi. 

Kaynak: İHA
Etiketler sakarya deniz yasak
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin