Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kilit Operasyonu mesajı: Kilidi yakında kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ yerleşkesindeki Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde terörle mücadele ile ilgili önemli mesajlar verdi. Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de artık eylem yapamaz hale geldiğini söyleyen Erdoğan "Irak ve Suriye sahasında ise örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz" dedi. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 1886 kurmay subayın yüzde 81'i'nin FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK'dan ihraç edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kilit Operasyonu mesajı: Kilidi yakında kapatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yerleşkesi'nde Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'nde konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurduğumuz Milli Savunma Üniversitemiz, kuruluş misyonunu büyük bir başarıyla yerine getiriyor.

7 Ekim'den beri Gazze'de yaşananlar savaş değildir. Gazze'de şahit olduğumuz, düpedüz soykırımdır.

Arzumuz, kısa sürede ateşkes ilan edilerek Gazze halkının bir nebze de olsa rahat nefes almasıdır.

İsrail, güvenliğini daha çok toprak işgal etmekle aradıkça Türkiye dahil bölgemizdeki hiçbir ülke, kendini yüzde 100 güvende hissedemez.

İsrail hükümeti üzerinde daha fazla baskı kurulması gerektiğini NATO Zirvesi'nde muhataplarımıza çok net biçimde ifade ettik.

TERÖRLE MÜCADELE

Bölgemizdeki krizleri çözüme kavuşturmak için çalışırken vatanımızın ve vatandaşlarımızın güvenliğini göz ardı etmiyoruz. 40 yıldır bölücü terör örgütüne karşı büyük bedeller ödemiş bir ülkeyiz. Şehit kanlarıyla vatan kılınmış bu ülkeyi alçaklara bırakmadık. Terörle mücadelede çok önemli başarılara imza attık. Hudutlarımız içinde bölücü örgüt eylem yapamaz hale geldi. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, istihbaratçılarımızla enselerindeyiz. Terör örgütüne ciddi darbeler indiriyoruz.

"ÇOK YAKINDA KİLİDİ KAPATIYORUZ"

Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz.  Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız. Terör bataklığını mutlaka kurutmak zorundayız.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuz, terör belasının son bulduğu ideali sembolize etmektedir. Bu ideali adım adım hayata geçireceğiz. Kararlıyız, azimliyiz. Engellerin de bilincindeyiz.

"KURMAY SUBAYLARIN YÜZDE 81 İHRAÇ EDİLDİ"

15 Temmuz'da silahlı kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468'i, yani yüzde 33'ü ordumuzdan atıldı.

Başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere FETÖ'nün 40 yıldır gizlice sızdığı kurumlarımızı büyük ölçüde örgüt mensuplarından arındırdık

1886 kurmay subayın 1524'ü yani yüzde 81'i FETÖ'den ihraç edildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin