Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: MHP ile omuz omuza yürüyoruz, Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP ile ittifak yapılmayacağını söyledi. Erdoğan "Siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır" dedi. Cumhur İttifakı'nın sapasağlam ayakta olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar:  MHP ile omuz omuza yürüyoruz, Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin bekasının teminatı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol arkadaşımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir, bütündür ve sarsılmadan ayakta kalacaktır. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan ittifakın birliğine, bütünlüğüne yapılmıştır. Bu saldırılara geçit vermeyiz." dedi.

Ana muhalefet partisi CHP'yi sert dille eleştiren Erdoğan, yerel seçimlerin ardından iki kez bir araya geldiğin Özgür Özel'i siyaseti gerilime sürüklemekle suçladı.  "Siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir"  diye konuştu. 

Erdoğan, 15 kişinin hayatını kaybettiği Mardin ve Diyarbakır sınırındaki yangınla ilgili açıklamaları nedeniyle DEM Partili isimleri isim vermeden "siyasi nebbaşlık" suçladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Gazze’yi yakıp yıkan İsrail’in şimdi de gözünü Lübnan’a diktiği anlaşılıyor. Batılı güçlerin perde arkasında İsrail’i desteklediklerini görüyoruz.

Lafa gelince özgürlük, insan hakları ve adaletten dem vuran devletlerin Netanyahu gibi bir ruh hastasının esiri olmaları son derece vahimdir, zavallılıktır.

Netanyahu’nun savaşı bölgeye yayma planları büyük bir felakete yol açacaktır. Bu kanlı planlara önce İslam alemi ve Orta Doğu ülkeleri tepki göstermelidir.

Türkiye, kardeş Lübnan halkının ve devletinin yanındadır. Bölgedeki diğer ülkeleri de Lübnan’la dayanışma içinde olmaya davet ediyorum.

"BUNUN ADI SİYASİ NEBBAŞLIKTIR"

Diyarbakır Mardin arasında çıkan anız yangını hepimizin yüreğini yakmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet diliyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları yangına müdahale noktasında gereken neyse yapılmıştır. Yangının çıkış nedenleri ortaya konacaktır. Bir felaket üzerinde tepinenleri Allah'a havale ediyoruz. Bir avuç kefen hırsızı selden kütük kapma yarışına giriyor. Bunun adı siyasi nebbaşlıktır.

ESKİ HDP MİLLETVEKİLİNE TEPKİ 

Portekiz maçı sonrası bu zihniyet mensup kansızların milletin sinir uçlarıyla oynama girişimleri asla masum değildir. Milletimizin birliğini bozamayacaklar. AK Parti olarak Kandil'in ayak takımına meydanı bırakmadık bırakmayacağız. 

"MİLLİLERİMİZİN TARİHİ BİR ZAFERE İMZA ATACAKLARINA İNANIYORUM" 

Millilerimizin bu akşam inşallah tarihi bir zafere imza atacaklarına inanıyorum. Aslanlarımıza Çekya maçında başarılar diliyorum Rabbim ayaklarına taş değdirmesin diyorum. İnşallah bu akşam 85 milyon tek yürek olarak dualarımızla A Milli Futbol Takımımızın yanında olacağız.

NORMALLEŞME AÇIKLAMASI

AK Parti asla ve asla gerilim siyaseti gütmedi. Eserlerimizde hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık. Biz hizmet üretirken vatandaşımızın kökenine yaşam tarzına bakmadık. Bizim siyasetimiz insan odaklı siyasettir. Gerilim siyasetiyle ayrıştırmayı değil bütünleştirmeye milletimizden ilgi gördük.

"ANA MUHALEFET PARTİSİ İLE SİYASİ İTTİFAK OLMAZ" 

İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz. 

CHP'YE SERT  ELEŞTİRİ

İadeiziyaretimizin üzerinden 2 gün bile geçmeden yapılan çiğlikleri herkes takip diyor. Karşımızdakilerin ciddi bir hazım problemi yaşadıkları anlaşılıyor. Biz 22 yıldır kimi zaman yalnız kimi zaman samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. Bu 22 yıl boyunca CHP'den hoşgörü nezaket görmedik bundan dolayı hiçbir şey kaybetmedik. Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. CHP gerilim siyasetini artık bıraksın istiyoruz. Diyaloğa şans tanıma arzumuz Cumhur İttifakı'na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğimiz anlamına gelmez. Edepli olmamız edepsizliği göz yumacağımız anlamına asla gelmez. Yumuşak başlıyız ama boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Sözde kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar.

"MHP İLE OMUZ OMUZA YÜRÜYORUZ"

Cumhur İttifakı Türkiye'nin bekasının teminatı olmuştur. Yol arkadaşımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teşekkül etmiş olsa bile Türkiye adına birdir tek yürektir tek ruh tek vücuttur. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı ittifakın birliğine yapılmıştır. Bu saldırılara eyvallah demeyiz. Oynanan oyunun farkındayız. İtibar suikastleriyle bitleri kanlanan FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz.

"CUMHUR İTTİFAKI SAPASAĞLAM AYAKTADIR"

Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görüyoruz. Bunların meselesi MHP'den ziyade Türkiye'nin güvencesi olan Cumhur İttifakı'dır. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır, birdir bütündür sarsılmadan ayakta kalacaktır. Cumhur İttifakı olarak sarsılmadan yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz. Partililerimize yönelik saldırılara karşı bir olmaya tüm saldırılara birlikte göğüs germeye devam edeceğiz. Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan Cumhur İttifakı’nın birliğine, bütünlüğüne yapılmıştır. Bu saldırılara geçit vermeyiz.

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDAN İTİBAREN ENFLASYONUN ATEŞİ DÜŞECEK" 

Hayat pahalılığı ve enflasyon kaynaklı sorunların toplumda, bilhassa sabit ücretle çalışanlarda oluşturduğu yükün farkındayız. Bu sorunu, ülkeye ve millete hiçbir faydası olmayan, hatta zararı dokunan popülist politikalarla değil, kalıcı refah artışını sağlayarak çözeceğiz. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateşinin düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Şimdi artık Parlamento'nun kapanışıyla birlikte inşallah bu yaz mevsimini çok yoğun bir çalışmayla sürdüreceğiz. Durmak yok yola devam. Ekonomide tüm bu adımları atarken, milletimizin sandıkta verdiği karnenin ışığında partimizdeki yenilenme sürecini hayata geçireceğiz. Siyasette en büyük kriterimiz, milletimizin beklentileri ve verdiği nottur. Ne yapıyorsak, milletin aynasındaki aksimize bakarak yapıyoruz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin