Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya eleştiri: Silahlar terör örgütünden çıkıyor! Enflasyona yönelik açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Ülkemize bin bir naz ile verilen silahlar bakıyorsunuz terör örgütlerinin sığınaklarından çıkıyor. Bunların ittifak ruhu ile bağdaşmadığı açıktır" ifadelerini kullandı. Enflasyona yönelik açıklamalarda da bulunan Erdoğan "Sokağa çarşıya pazara kulak kapayan bir hükümet olmadık. İnsanımızı enflasyona ezdirmedik" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya eleştiri: Silahlar terör örgütünden çıkıyor! Enflasyona yönelik açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantı sona erdi.

Toplantıda, ekonomideki son durum, terörle mücadele ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları: 

Muharrem ayı bizim için aynı zamanda hüzün ayıdır. Kerbala Faciası'nın yıldönümünde, Hz. Hüseyin efendimizi ve yarenlerini bir kez daha yad ediyoruz. Bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz'de canlarımızı misafir edeceğiz. Kerbela faciası üzerinden bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

MERİH DEMİRAL KARARINA TEPKİ

UEFA'nın Merih Demiral hakkında aldığı karar hakkında alelacele aldığı haksız karar hem kendilerine hem de şampiyonanın kararına zarar vermiştir. Milli Takımımız çok güzel performans sergiledi. Karşılaşmada hak etmediğimiz hakem kararları oldu. A Milli Takımımız ve teknik heyeti yürekten tebrik ediyorum. Gurbetçi kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. İspanya'yı hem başarıları hem de güzel futbol için kutluyorum.

Paris 2024 olimpiyatlarında yarışacak sporcularımıza üstün başarılar diliyorum. 

NATO ZİRVESİ

9-11 tarihleri arasında Vaşington'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi, Türkiye'nin NATO içerisinde önemini tekrar ortaya koymuştur. Müttefiklerden beklentilerimizi ifade ettik. Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Bunların ittifak ruhu ile bağdaşmadığı açıktır. Temaslarımızdan bunları söyledik.

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ 

Türkiye olarak İsrail'in ateşkese zorlanması için tüm çabalarımızı seferber ettik.

İsrail'in Gazze ve diğer Filistin topraklarından katliam ve işgal politikası devam ettikçe bu ülke ile ilgili tutumumuzu değiştirmeyiz. İsrail 7 Ekim'den bu yana geçen 285 günde yaptığı zulme karşılık Filistin halkının direnişini kıramadı. Filistin halkı toprakların kahramanca savunmaya devam ediyor. Dünyaya vatanseverlik dersi veren Filistin halkının yanında dimdik duruyor ve duracağız. 

DOSTLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Bizim için Batı dünyası ile ilişkilerimizi ilerletmek ne kadar önemliyse diğer bölgelerle işbirliğimizi güçlendirmemiz de aynı derece önemlidir.  Biz ne batı için doğuya sırtımızı döneriz ne doğu için batıyı ihmal ederiz. Ülkemizin çıkarları için her türlü münasebetimizi ilerletiriz.  Tarihi nitelikte adımlar attık. 365 derece bir dış politika ufku kazandırdık. Daha önce karşımızda konumlanan ülkelerle bile ilişkilerimizi güçlendirdik.  Dostlarımızın sayısını çoğaltmaya önem veriyoruz. Dış siyasette yeni denklemler kurmamız Türkiye için tercihten öte ihtiyaçtır. Bu açılıma diğer ülkelerin de muhtaç olduğunu görüyoruz.  Bölgesel işbirliğinin dayanışmayı ne kadar artırırsak büyüyen tehditler karşısında mukavemet kazanırız. Küresel siyasetin bir türlü istikrara kavuşamaması ekonomideki sorunları da tıkamaktadır. 

TURMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Sayın Trump'a yönelik düzenlenen suikast girişimi mevcut kırılganlıkları bir kez daha gözler önüne sermiştir.  Suikast girişimini bir kez daha kınıyor. Trump'a ülkem ve kendim adına bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. 

TÜRKSAT 6A İLE BİR ÜST LİGE YÜKSELDİK 

Türksat 6 a ile haberleşme uydusu üreten ilk 11 ülke arasına girdik. Türkiye'yi bu alanda bir üst lige yücelttik. Dışa bağımlılğı azaltma yönünde önemli bir adım olacaktır.  Yerli ve Milii uydumuzun tekrar hayırlı olmasını diliyor, emeği olan herkesi, kurumları mühendisleri canı gönülden tebrik ediyorum. 

EVİNE GİRMEYEN DEPREMZEDE BIRAKMAYACAĞIZ 

76 binden fazla konutu hak sahiplerine teslime ettik. Hedefimiz inşallah yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmektir.  2025 senesinden önce evine girmeyen depremzedeyi bırakmayacağız. 

SKANDALLARDA PAYI OLANLAR HESAP VERECEK 

Beşiktaş'ta rızkının peşinde koşan 29 emekçi kardeşimiz ihmallerin kurbanı oldu. Antalya'da teleferik faciası yaşandı. İstanbul'da bir çocuk parkında 5 yaşındaki bir evladımız boğularak can verdi. Geçtiğimiz günlerde aynı beceriksizliğin faturasını bu sefer İzmir Konak'ta ödedik. 2 vatandaşımız yürek yaka şekilde vefat etti. Bu facialarda vebalı olanlar çıkıp milletten bir kez olsun milletten özür dilemedi.

Acılarını bir nebze olsun dindirecek açıklama yapmadılar. Hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Bunun mazur görülebilir hiçbir yanı yoktur. Ne siyaseten ne vicdanen anlaşılabilir tarafı yoktur. İnsan hayatına mal olan iş bilmezliklere bir dur verilmesi gerekiyor. Bu skandallarda payı olanların hukuk önünde hesap vermesi için gereken neyse yapıyoruz ve yapacağız. Konak'taki hadisede hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır niyaz ediyorum.

ENFLASYON ATEŞİ DÜŞMEYE BAŞLADI 

Sokağa, çarşıya, pazara kulak tıkayan hükümet olmadık bugün de olmadık. Bazı kesimlerin hayat pahalılığı sebebiyle yaşadığı zorlukların bilincindeyiz. Amacımız ekonomimizi, enflasyonu tekrar körükleyecek kısır döngüye sokmadan vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak yükseltmektir.

Türkiye'ye geçmişte ağır faturalar ödetmiş popülizm batağına düşmemek için politikalar yürütüyoruz. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu süreç daha da ivmelenecek.

Sene sonu enflasyonda hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Belli başlı sektörlerde filan balonu yavaş yavaş sönüyor. Orta vadeli programın etkileri görüldükçe ekonomi kurmaylarımıza yıpratma kampanyaları yoğunlaşmaktadır. Sabır ve kararlılıkla yol haritamızı uygulamaya devam edeceğiz. İstihdam konusunda işgücü verilerimiz gayet güzel geliyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin