Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İspanyol gazeteciye tepki: Başını sallama, ben sallamıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi’nde İspanyol gazetecinin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’la ilgili sorduğu soruya sert çıktı. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek yargı kararlarına işaret etti. Erdoğan, 'Başını sallama ben sallamıyorum. Bak, ben dimdik çalışmama devam ediyorum.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İspanyol gazeteciye tepki: Başını sallama, ben sallamıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya 8. Hükümetler Arası Zirvesi’ne katılmak üzere İspanya’nın başkenti Madrid’e gitti. Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Moncloa’daki başbakanlık konutunda bir araya geldi. Erdoğan ve Sanchez görüşmenin ardından açıklama yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İspanyol El Pais gazetesinden bir gazeteci, Erdoğan’a sorduğu soruda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın AİHM kararlarına rağmen tutuklu bulunmalarını gündeme getirdi.

Erdoğan cevabında Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu söyledi ve söz konusu kişilerle ilgili kararı yargının verdiğine değindi, “Bu isimlerden bir tanesi, 100 kişiyi aşkın gencin ölümüne neden olmuş ve ülkemizin Güneydoğu bölgesinde ölümlere neden olmuş” dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Sizlerin bu soruları sorması bizleri düşündürüyor. Hele bir basın mensubunun kalkıp da bu teröristleri böyle savunmuş olması bizi ciddi manada üzmektedir. Başını sallama, ben sallamıyorum. Bak ben dimdik çalışmama devam ediyorum.”

Kim olursa olsun yasaların dediğinin uygulanacağını dile getiren Erdoğan, “Hukuk neyi emrediyorsa, hukukun emrettiğini bizler yerine getiririz. Ve yapılan iş, budur. Siz tabii Türkiye’de yaşamıyorsunuz herhalde. Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Bu ciddi manada bölgedeki huzurun temini için attığımız adımlardır ve bundan sonra da böyle yürüyecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin