Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile telefonda görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile görüştü

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramın Gazze’deki İsrail zulmü nedeniyle buruk geçtiğini, bayramın İslam alemine huzur ve refah getirmesi temennisini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı’nın ve bütün Malezya halkının Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

MALEZYA NEREDE?

Malezya devleti, güneydoğu Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Malezya'nın kuzeyinde, Tayland, Kamboçya ve Vietnam ülkeleri yer alır. Güney tarafında ise Endonezya bulunuyor. Malezya'nın kuzeybatısında ise Filipinler ülkesi yer alıyor.

BAŞKENTİ NERESİ?

3 federal toprak ve 13 eyaletten oluşmakta olan Malezya'nın başkenti, ülkenin aynı zamanda en kalabalık şehri olan Kuala Lumpur'dur. Ülke Batı Malezya ve Doğu Malezya olarak iki kısma ayrılır. Toplam 133 ili bulunan ülkenin, İpoh, George Town, Sibu, Kuehing ve Kota Kinabalu kentleri başkentten sonra gelişen şehirlerdir.

NÜFUSU NE KADAR?

Malezya'nın worldometers.info adresindeki tahmini verilerindeki nüfusu, 34,308,525 kişiden meydana gelir. Nüfus sıralamasında ise dünyada 46. basamakta yer alır. Malezya ülkesinin, son 1 yıllık nüfus artış oranı + %1.30 oranında değişim göstermiştir.

RESMİ DİLİ NEDİR?

Malezya ülkesinde resmi olarak kabul edilen dil Malaycadır. Yerel halkın tamamına yakını İngilizce konuşma kabiliyetine sahiptir. Bu dillerin yanı sıra, Arapça, Tamilce, Hintçe ve Çince etnik gurup çeşitliliğinden dolayı konuşulur.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin