Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim mesajını yineledi: Cumhur İttifakı'nın duvarlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda değişim mesajını yineledi: "Sandıktan çıkan mesajların gereğini yapacağız" dedi. "Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar birleştirirken Cumhur İttifakı'nın duvarlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz" diyen Erdoğan CHP lideri Özgür Özel'i Kurban Bayramı'ndan önce ziyaret edeceğini ifade etti. Erdoğan "Yumuşama adı altında kimliğimizden kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim mesajını yineledi: Cumhur İttifakı'nın duvarlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da AK Parti 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Son seçimin muhasebesini yapacağız. 2 gün boyunca gündemi, kapsamlı biçimde değerlendireceğiz. Sizlerin kıymetli fikirlerini alacağız.

Temmuzun 1 ve 2'sinde belediye başkanlarıyla bir araya geleceğiz ve yaşadığımız seçimlerin istişaresini yapacağız. Siyasi hayatımızın her aşamasında olduğu gibi partimizin kuruluşundan bu yana kararlarımızı istişareyle almaya önem verdik.

Siyasi hayatımızın her aşamasında istişareye önem veriyoruz. Halkımızla aramıza mesafe koymadık. Tüm toplum kesimleriyle istişare etti. Yol gösterici eleştiriye her zaman açık olduk. İl ve ilçe bazında değerlendirmemizi tek tek yapıyoruz.  

AK Parti'nin siyasetinin taşıyıcı kolonu istişaredir. 

Demokrasimizin serpilmesi, gelişmesi adına söyleyecek sözü olan herkese kapımızı açtık.

Sandıktan çıkan mesajların gereğini yapacağız.

CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI

Fikrine önem verdiğimiz dostlarımızın görüşlerine başvurduk. Her il ve ilçe bazında değerlendirmelerimi yapıyoruz. Fotoğrafı netleştiriyoruz. Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize mashar olamaz. İnce eleyip sık dokuyor. Çok titiz davranıyoruz. Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar birleştirirken Cumhur İttifakı'nın duvarlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz.

Ne birilerinin kişisel hesaplarını görmelerine seyirci kalacağız ne de hiçbir şey olmamış gibi yolumuza devam edeceğiz. Özeleştirilerimizi açık yüreklilikle yapmak sorunlarımıza çözüm aramak için buradayız. 

Artılarımızı ve eksilerimizi görmek üzere buradayız. Yanlışlarımızı düzeltmek doğrularımızın sayısını çoğaltmak için buradayız. 

"TÜRK SİYASETİNİN UTANÇ HANESİNE YAZILDI"

10 ayda 3 seçim sürecini üst üste yaşadık. Seçimler sadece ekonomimizi değil toplumumuzu da yordu. 14-28 Mayıs seçimlerinde siyaset sahnelerinde yapılanları hiçbirimiz unutamayız. Seçim gecesi oynanan "Kazanıyoruz" tiyatrosu Türk siyasetinin utanç hanesine yazılmıştır. 

ÖZEL  GÖRÜŞMESİ İÇİN TARİH VERDİ

31 Mart sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel bizi ziyaret etti. Ben de Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım.

Ziyaret akabinde siyasette bir yumuşama arzuladığımızı ifade ettim. Bu yumuşamanın bir tarafı iktidarsa bir tarafı da muhalefettir. Biz bu konuda son derece rahatız. Biz kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafında hiç olmadık. 

31 Mart sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'de bizi ziyaret etti. Ben de arayı uzatmadan ziyarette bulunacağım. Kendisine siyasette yumuşamayı ifade ettim. Bunun bir tarafı iktidar ise muhalefettir. Biz kutuplaşmadan yana olmadık. Burada muhalefet kendisini samimi özeleştiriye tabii tutmalıdır. Bizim ittifak ortağımız olan MHP'nin de kırmızı çizgileri vardır. Aynı şekilde CHP'nin de kırmızı çizgileri olduğunu biliyoruz. Milletimizin umutlarını artıran siyasetteki yumuşamanın bu sefer kelebek ömürlü olmamasını temenni ediyoruz.

"HASSASİYETLERİMİZDEN TAVİZ VERECEK DEĞİLİZ"

Siyaset belli çerçevede, belli sınırlar içinde yapılır. Yumuşama adı altında kimliğimizden, duruşumuzdan ve kırmızı çizgilerimizden taviz verecek değiliz.  Muhalefetten de taviz vermesini beklemiyoruz. Ancak yıkıcı, gerilimci siyaset Türkiye'ye geçmişte acılar yaşattı. Bizim siyasette referansımız hukuktur. Hukuk içinde olduğu sürece her türlü eyleme, eleştiriye saygımız sonsuzdur.

Ancak hukuk dışına çıkanlarla ilgili hakimler ve savcılar gerekeni yapacaktır. Terör hukuk dışıdır. Darbe, sokak eylemleri, iftira hukuk dışıdır. Bizim hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir, şeriatın kestiği parmak acımaz. Aynı tutumu muhalefetten de bekleriz. Bizden hukuksuzluk karşısında kimse yumuşak bir tavır beklemesin. Demokrasiyi ortadan kaldırmaya, özgürlük adı altında başkalarının özgürlüklerini daraltmaya yönelenler bizden yumuşak tavır beklemesin.

İnsan canına kastedenler, FETÖ'cüler karşısında kimse bizden yumuşak tavır beklemesin. Biz ana muhalefetten de muhalefetten de bunu bekliyoruz.

Terör karşısında iktidarı muhalefeti ortak bir tavır geliştirebildiğinde sadece gerilim düşmekle kalmayacak, terör de artık tamamen miadını dolduracaktır.

YENİ ANAYASA MESAJI

Darbe anayasasının sivil ve özgürlükçü anayasa ile değiştirilmesi konusunda el ele verebilirsek sadece siyasetin havası değil, ülkemizin bahtı da değişecek.

ENFLASYON MESAJI

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdü. Ekonomimiz Kovid-19 tedbirlerinin uygulandığı 2020'nin ikinci çeyreğinden sonra üst üste 15 çeyrek büyüdü. 

 Enflasyon yılın ikinci yarısından itibaren iniş trendine girecek. Seçkinlerin değil, sessiz yığınların sesi, milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olmaya devam edeceğiz. 

GAZZE TEPKİSİ

7 Ekim'den beri Gazze'de yaşanan katliama en güçlü tepkiyi gösteren, bununla kalmayıp İsrail'e karşı somut tedbirler alan tek ülkeyiz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin