Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yaptı. Yıldız Sarayı ağustos sonuna kadar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanıklık ettiğini belirterek "Birileri Cumhuriyetin arkasına saklanıp Osmanlı karşıtlığı yaparken, biz hiçbir zaman ayrım gözetmeden tarihimizin tüm dönemlerini kucakladık" dedi. Erdoğan, Yıldız Sarayı'nın ağustos ayının sonuna kadar ücretsiz ziyaret edilebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışını yaptı. Yıldız Sarayı ağustos sonuna kadar ücretsiz olacak

İstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda 6 yıl süren restorasyon tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Yıldız Sarayı'nın açılış töreninde konuştu.

Yıldız Sarayı'nın yıllarca ihmal ediğini söyleyen Erdoğan "Bu eseri 6 yıllık özverili bir çalışmayla restore eden Milli Saraylar Başkanlığı'na en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin artacağına inanıyorum.

Burası asla sıradan bir eser sıradan bir yapı değildir. 200 yıllık tarihi ile Yıldız Sarayı Osmanlı'nın en sancılı yıllarına tanıklık etmiştir. Bir hazine değerindeki eserlerinin kıymetini çok iyi bilmeyen bir milletiz. " dedi. 

"YILLARCA İHMAL EDİLDİ"

Yıldız Sarayı’nın Osmanlı’nın en sancılı yıllarına tanıklık ettiğini ifade eden Erdoğan “Gazi Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru ile yola çıkmadan 1 gün önce buraya gelmiş ve Sultan Vahdettin’le görüşmüştür.  Biz hazine değerindeki eserlerinin kıymetini çok iyi bilemeyen bir milletiz. Kimi ülkeler 100-150 yıllık tarihi varlıklarına büyük özen gösterirken, geçmişi çok daha eski kültür varlığımıza sahip çıkamadık. Özellikle tarihimizin bir dönemine damgasını vuran reddi miras anlayışı, bizlere gerçekten ağır bedeller ödetti. Burası yıllarca ihmal edildi. Saray külliyesini oluşturan binaların çoğu adeta talan edildi.” şeklinde konuştu. 

Erdoğan,  Gazi Mustafa Kemal’in son aylarını geçirdiği Savarona yatının bir dönem skandallarla gündeme geldiğini belirterek "Süratle harekete geçtik ve Savarona yatını devraldık. Savarona’yı restora ettirdik ardından olması gerektiği şekilde devlet ve hükümet başkanlarını ağırlamak için inşallah kullanmaya başlıyoruz. " dedi. 

"TARİHİMİZİN TÜM DÖNEMLERİ KUCAKLADIK" 

Erdoğan, "Lafa gelince Atatürk konusunda mangalda kül bırakmayanların çürümeye terk ettiği Savroana yatına sahip çıkan yine biz olduk. Aynı durum pek çok tarihi eser için de geçerlidir. Birileri Cumhuriyet’in arkasına saklanıp, Osmanlı karşıtlığı yaparken biz hiçbir zaman ayrım gözetmeden, tarihimizin tüm dönemlerini kucakladık" şeklinde konuştu. 

AĞUSTOS SONUNA KADAR ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ay dahil olmak üzere Ağustos ayının sonuna kadar sarayın ücretsiz şekilde ziyaret edilebileceğini söyledi.

 

 

Etiketler erdoğan tören
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin