CHP'li belediye başkanları sokak hayvanları için akım başlattı: Katliama ortak olmayacağız

Sokakta yaşayan köpekler için hazırlanan kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Meclis, oylama sonrası 1 Ekim'e kadar tatile girdi. Sokak köpekleri için CHP'li belediyelerden protesto geldi. CHP'li belediye başkanları sosyal medyada akım başlatarak sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın Meclis’ten geçmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediye başkanları sokak hayvanları için akım başlattı: Katliama ortak olmayacağız

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, sosyal medyada “challenge” yani meydan okuma başlatarak, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın Meclis’ten geçmesini protesto etti. Şahan, “Sabaha karşı çıkan katliam yasasını kabul etmiyorum. Sosyal demokrat belediyeler olarak elimizi bu yasa ile ‘kana bulamayacağız'” diyerek akıma katılmaları için diğer belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

“Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni görüşmek üzere başkanvekili Celan Adan başkanlığında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 17 maddelik sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören ve bunun sorumluluğunu belediyelere bırakan kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, sosyal medyada “challenge” (meydan okuma) başlatarak, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasanın Meclis’ten geçmesini protesto etti.

Şahan, “Sabaha karşı çıkan katliam yasasını kabul etmiyorum. Sosyal demokrat belediyeler olarak elimizi bu yasa ile ‘kana bulamayacağız'” dedi.

Challenge videosunda Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı’na da seslenen Şahan, “İstanbul’un kalbi Şişli’den sözü Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Başkanıma bırakıyorum” dedi.

Kösedağı da “Sosyal demokrat belediyeler olarak katliama ortak olmayacak, elimizi kana bulamayacağız” diyerek sözü Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’ya bıraktı.

Çaykara da sözü Kösedağ’dan alarak Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’na devretti.

 

Ovalıoğlu da Çaykara’dan aldığı sözü “Evimiz Bakırköy’den sözü Beyoğlu Belediye Başkanımız’a bırakıyorum” diyerek sözü İnan Güney’e bıraktı.

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney’de Ovalıoğlu’ndan aldığı sözü “Bu topraklardan katliam değil, yaşam doğsun. Can dostlarımızı, birlik ve dayanışmayla yaşatmaya devam edelim” cümleleriyle Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’ya bıraktı.

 

Kabadayı, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na akımı “Can dostlarımız, yaşam haklarına sahip, sevgi ve şefkatle dolu varlıklardır. Onlar, sokaklarda hayatta kalmaya çalışan ve insanlardan yalnızca bir parça sevgi bekleyen canlılardır. Sevimli dostlarımızı yaşatmak ve korumak için dayanışma içinde kararlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz” cümleleriyle devretti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin