CHP'li başkanın akrabası çıktı. İzmir Konak'ta sağanak sırasında akıma kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay'ın paylaşımı yürek burktu

İzmir'in Konak ilçesinde dün etkili olan sağanak sırasında İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz akıma kapılarak hayatını kaybetti. İnanç Öktemay CHP'li Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur'un akrabası çıktı. Öktemay'ın 2014 yılında, "Bir ülkeyi tanımak için, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" şeklinde yaptığı paylaşım ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
CHP'li başkanın akrabası çıktı. İzmir Konak'ta sağanak sırasında akıma kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay'ın paylaşımı yürek burktu

​İzmir’in Konak ilçesinde, arkadaşı Özge Ceren Deniz ile kaçak elektrik akımına kapılması sonucu yaşamını yitiren İnanç Öktemay’ın, Denizli'nin CHP'li Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur'un akrabası çıktı. 

CHP'li başkanın akrabası çıktı. İzmir Konak'ta sağanak sırasında akıma kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay'ın paylaşımı yürek burktuPamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur

 

Cenaze törenine katılmak için İzmir'e gelen Ertemur, İnanç Öktemay'ın teyzesinin torunu olduğunu söyledi. Başkan Ertemur, sorumluların bulunup  yargılanması gerektiğini belirterek "Canım ciğerim. Elimde büyüyen yavrumuz. Acı bir olay. Acıdan ötesi olayın şekli. Ülkemizde ölümler bu kadar ucuz olmamalı. Bunların mutlaka sorumluları kimse bulunup, yargılanmalı diye düşünüyorum. Çünkü sokakta yürüyen iki genç akıma kapılıp ölebiliyorsa bu şehirde, özellikle İzmir'de bu düşündürücü bir olay. Üzgünüz tabii ki aile olarak. Ama şu anda yapılacak çok fazla bir şey yok. Şu anda acımızı paylaşıyoruz, acımızla beraberiz ama bu olayın arkasında devam edecek ve takipçisi olacağız. Kesinlikle bu olay unutturulamayacak. İki tane yavru. Aileler, perişan. Taziyemiz bittikten sonra hukuki boyutu ile mücadele edeceğiz. Başınız sağ olsun" dedi.

"BİR ÜLKEYİ TANIMAK İÇİN, O ÜLKEDE İNSANLARIN NASIL ÖLDÜĞÜNE BAKIN"

İnanç Öktemay’ın, 10 yıl önceki paylaşımı ortaya çıktı. kinci el antika eşya alım- satımı yaparak geçimini sağladığı öğrenilen İnanç Öktemay'ın 2014 yılında, "Bir ülkeyi tanımak için, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" şeklinde yaptığı paylaşım dikkat çekti.

KONAK BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, bugün olayın yaşandığı Enver Dündar Başar Sokak'ta incelemelerde buldu.  

"BUNA KAZA DEMEYECEĞİM, BU CİNAYET”

Mutlu, olayın neden gerçekleştiğinin tespit edilmesi için çalışmaların yapıldığını belirterek, "Buna kaza demeyeceğim, bu cinayetin niçin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor insanlar, teknik adamlar. Biz de onu bekliyoruz. Sorumlularının peşine düşeceğiz. Hiçbir zaman da ölen yurttaşlarımızın haklarını aramayı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine Mutlu, bölgedeki elektrik hattının standartlara çok uymayan bir derinlikte yapıldığını iddia ederek, "80 santim derinlikte olması gereken kablolar, gördüğümüz kadarıyla 30 santimde ve üzerinde de yeterince bir izolasyon yok gibi görünüyor. Ama tabii ki konunun uzmanları raporlarını hazırlayıp sunduğunda, gerçekten bu ihmali kimin yaptığını, nasıl yaptığını ortaya çıkaracaklar." dedi.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş da olay yerine gelerek incelemede bulundu.

ÖNCEKİ YAĞIŞLARDA DA DUMAN ÇIKIYORMUŞ

Öte yandan iki kişinin elektrik akımına kapıldığı rögardan 9 Ocak 2024'te etkili olan sağanak sırasında dumanların çıktığı görüntüler de ortaya çıktı. Dünkü kaza anını kaydeden kameranın 7 ay önce çektiği bu görüntülerde rögar deliklerinden dumanın yükseldiği, rögarın üzerine uyarıcı duba konulduğu görülüyor.

Konak ilçesinde dün, etkili olan yağmurdan kaçmaya çalışan İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz, Enver Dündar Başar Sokak'taki su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılmış, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin