CHP ve Cemil Tugay'a çağrı. İzmir'de işten atılan işçiler eylem yaptı. İzdoğa ve İzenerji işçileri: Binlerce işçi işten atılacak...

31 Mart yerel seçimlerinde İzmir'de eski başkan Tunç Soyer'in yerine aday gösterilen ve İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan CHP'li Cemil Tugay'a tepki... Seçim sonrası işten atılan 150'ye yakın işçi sendika ve temsilcileriyle Alsancak'ta bir araya gelip basın açıklaması yaptı belediye başkanına çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
CHP ve Cemil Tugay'a çağrı. İzmir'de işten atılan işçiler eylem yaptı. İzdoğa ve İzenerji işçileri: Binlerce işçi işten atılacak...

31 Mart'taki yerel seçimlerde İzmir'de Tunç Soyer yeniden aday gösterilmemişti.

Çok tartışmalı bir seçim süreci yaşanan İzmir'de CHP, yeni başkan için Cemil Tugay'da karar kılmıştı.

Seçimlerde Tugay yüzde 49'a yakın bir oyla İzmir'in belediye başkanı seçilmişti.

Seçimlerden sonra ise belediye yönetiminde değişikliğe gidildi ve bazı departmanlardan işçiler işten çıkarıldı.

Belediye iştiraklerinden İzdoğa ve İzenerji'de işten çıkarılmalar yaşandı, belediyeye göre 20 kişi işçilere göre ise 150'ye yakın bir işçi işten atıldı.

İşten atılan işçiler Alsancak'ta bir araya geldi ve yeni yönetime tepki gösterdi. Sendika temsilcileriyle bir basın açıklaması yapan işçiler 10 gündür belediye binası önünde eylem yaptıklarını hatırlattı ve "Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İzdoğa ve İzenerji şirketlerinde çalışan işçiler olarak, haksız şekilde işten çıkarıldık. 10 gündür belediye binası önünde oturma eylemindeyiz. Çok uzun süren mülakat süreçlerinin ardından, mülakatlarımız tamamlandıktan sonra da işe başlamak için uzun süre bekletildikten sonra iş başı yapabildik. İşimize son verilen süreci meşrulaştırmak için kullanılan bazı ifadeler ne yazık ki kamuoyunu yanıltıyor. Bize bankamatik memuru ya da fazlalık personel muamelesi yapılıyor ancak durum böyle değil gerçekleri bizden dinlemenizi isteriz." ifadelerini kullandılar.

CHP ve Cemil Tugay'a çağrı. İzmir'de işten atılan işçiler eylem yaptı. İzdoğa ve İzenerji işçileri: Binlerce işçi işten atılacak...

İŞTEN ÇIKARMA DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamada "Sürecin başından bu yana yanlış bilgiler kasıtlı olarak kamuoyunda dolaşımı sokulmakta. İşten çıkarılan sayısı iddia edildiği gibi 20 değil, bize ulaşan 150’yi aşkın arkadaşımızın işine son verilmiş durumda. Ve işten çıkarılacakların sayısının binleri bulabileceği konuşulmakta. Bir diğer yanlış bilgi ise işine son verilebilenlerin yalnızca büro personeli olduğu ve herkese başka iş kollarında çalışması için teklifte bulunulduğu yalanı. Oysa bizler işine son verildiğinin bilgisi dahi verilmeden günlerce çalışmaya devam eden arkadaşlarımız var. Üstelik yalnızca büro işçisi değil, içimizde katı atık işçileri, ataması yapılmayan öğretmenler, kapsam dışı 15 mühendis arkadaşımız ve daha çok sayıda farklı işleri üretenlerimiz var." denildi.

Açıklamada "Biz hakkımız olanı istiyoruz, seçimlerde aday belirleme süreçleri de buralarda yaşanan kişisel kavgalar da biz emekçilerin gündemi değil, eski yönetimle yeni yönetim arasında yaşanan siyasi çekişmelerde olan biz emekçilere oluyor. Buradan Cemil Tugay’a ve CHP yönetimine sesleniyoruz bu haksızlığa dur demek iki dudağınız arasından çıkan bir sözcüğe bakar." çağrısı yapıldı.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin