CHP lideri Özgür Özel’den kendisini karşılamaya gitmeyen Metin Feyzioğlu’na sert tepki: Geldiği makamı hazmedememenin sonucu, Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz

CHP lideri Özgür Özel, kendisini karşılamaya gitmeyen Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na sert tepki gösterdi. Feyzioğlu için "vasat" ifadesini kullanan Özel, "Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir. Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Özgür Özel’den kendisini karşılamaya gitmeyen Metin Feyzioğlu’na sert tepki: Geldiği makamı hazmedememenin sonucu, Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz

 Kuzey Kıbrıs'ta, "Barış Harekatı"nın 50. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resmi törenlere katılan CHP lideri Özgür Özel, kendisini karşılamaya gitmeyen Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’na sert tepki gösterdi.

KKTC'den ayrılırken gazetecilere açıklama yapan  CHP lideri Özgür Özel, "Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde karşılandık, ağırlandık. Kıbrıslılar tarafından en iyi şekilde uğurlanıyoruz.  Kıbrıs'ta bir kusur yapıldıysa Kıbrıs'taki Türkiye'nin büyükelçisinindir. Dünyanın neresine gidersek gidelim büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Biz ne büyükelçiyi ne de büyükelçilikten kimseyi havaalanında göremedik, hatırımızı dahi sormadılar.  Bu tabii meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı'na resmi olarak bildireceğiz. Dışişleri gelenekleri olan bir kurumdur. Böyle vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurumdur." dedi. 

"29 EKİM'DE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞEBİLİRİZ"

Özel, "Yakın dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir programda bir araya gelme ihtimaliniz var mı?" sorusuna "Şu anda çok yakında yok. Ama örneğin 29 Ekim'de ya da Meclis'in açılışında kendileri Meclis'e geldiklerinde orada olabilir. 29 Ekim'de resepsiyona katılacağımızı daha önce de ifade etmiştim. İktidar partisi ile muhalefet partisi, yerel seçimlerin birinci ve ikinci partisinin arasında bu diyalog kanallarının açık tutulması, gerektiği yerde müzakere yapılması... Ama herkesin kendi işini yapması... Onların işi, iktidar göreviyle mükellefler; vatandaşın sorunlarını çözmeleri lazım. Biz, muhalefet göreviyle yükümlüyüz; vatandaşın sorunlarını dile getirip, doğru yolu göstermemiz lazım. Ben 12 bin 500 lira emekli maaşı varken, asgari ücrete zam yapılmamışken, çiftçi bu durumdayken, meydanlarda onların sesini duyurmaya devam edeceğim. Ama gerektikçe gürüşürüz, müzakere de ederiz. Normalleşme dediğimiz de bu zaten." yanıtını verdi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin