CHP lideri Özel'den Merih Demiral'a verilen ceza için UEFA'ya tepki: Hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır

CHP Genel Başkanı, UEFA'nın gol sevinci nedeniyle Merih Demiral'a iki maç ceza vermesine sert tepki gösterdi. Özel açıklamasında, "Hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri Özel'den Merih Demiral'a verilen ceza için UEFA'ya tepki: Hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milli futbolcu Merih Demiral'a 'Bozkurt' işareti nedeniyle 2 maç ceza verilmesini eleştirdi.

Özel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır. İtirazımızla bu kararın düzeleceğini umuyoruz. Karar ne olursa olsun Milli Takımımız bu tutuma en güzel yanıtı yarınki müsabakada verecektir" ifadelerine yer verdi.

"HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN BİR KARAR"

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da Merih Demiral’a iki maç men cezası verilmesine ilişkin açıklama yayımladı. UEFA’nın Avrupa Şampiyonası Türkiye-Avusturya maçında “bozkurt” işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç men cezası verilmesini eleştiren Bakanlık, şu ifadeleri kullandı:

UEFA tarafından A Milli Futbol Takımı oyuncumuz Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz. Uluslararası spor karşılaşmaları toplumları ve ülkeleri birbirine yakınlaştırmak için tertip edilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm vatandaşlarımızda derin bir hayal kırıklığı yaratan bu karar, bazı Avrupa ülkelerinde yabancılara karşı ön yargılı davranma eğiliminin giderek arttığı yönündeki değerlendirmeleri güçlendirmiştir.

UEFA Disiplin Kurulu, şampiyonanın son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki “bozkurt” işareti nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merih Demiral, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne gidecek.







 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin