CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın ifadelerine yönelik soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın ifadelerine yönelik soruşturma başlatıldı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri sonrası Bakan Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret eden ve iftira atan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir. Ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye vakfetmiştir.

Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez.

Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum."

Tuncay Özkan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın ifadelerine yönelik soruşturma başlatıldı

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Tuncay Özkan'ın sözlerine tepki gösterdi.

Altun'un açıklamaları şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin ifadeler kullanan, cunta zihniyetli, vesayet kırıntısı Tuncay Özkan adlı şahıs ve onun gibiler şunu çok iyi bilsin!

Recep Tayyip Erdoğan asla yalnız değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza hem devletimizin başı hem davamızın lideri olarak her daim sahip çıkmak, onun hukukunu gözetmek boynumuzun borcudur!

Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik her türden hakaretin ve kötülüğün bedeli gerek hukuk önünde gerekse de siyaseten elbette ödetilir.

Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz."

AK Parti'den de art arda tepkiler geldi.

"KENDİ KENDİSİNE AYNA TUTMASINDAN İBARET"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özkan'ın sözleri sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak "Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur." ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklaması şu şekilde: "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu üslupla konuşan kişi, Türk siyasi hayatında ömür boyu bu sıfatlarla anılmaya talip olmuştur. Bu CHP Milletvekilinin, Cumhurbaşkanımıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP’nin sorunudur."

"SANA BURADAN KEMİK ATAN OLMAZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Özkan'ın sözleriyle ilgili sert ifadeler içeren bir paylaşım yaparak "Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da." ifadelerini kullandı.

Dağ'ın paylaşımı şu şekilde:

"Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi "Milletin Adamına" dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da."

 

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin