CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tarih verdi. Erken seçim çağrısında bulundu

CHP Tüzük Kurultayı'nda konuşan CHP lideri Özgür Özel; tarih vererek, erken seçime gidilmesi konusunda iktidara çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tarih verdi. Erken seçim çağrısında bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Tüzük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada erken seçim tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, ''Genel seçime 6 ay kala gelin erken seçim yapalım dersiniz biz o erken seçime yokuz" diye konuştu.

Özgür Özel konuşmasında ''Eğer cesaretiniz gelecek sene seçim yapmaya varsanız CHP buradadır. O seçimlere girecektir'' dedi.

Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"Erken seçim konusunda toplumda seçimin ertesi gün yüzde 25'lerde olan beklenti, anket sonuçlarına göre yüzde 50'leri geçmiştir. Şartlar adım adım bir sanığı getirecektir. Bu konunda CHP'nin iradesi tamdır.

Biz son 5 ayda 9 tematik miting yaptık, 10 miting yaptık. Her mitingimiz daha kalabalık, coşkulu, katılan kitle daha tepkili durumda. Bu durumda bizim CHP olarak geçim olmazsa seçim olur dememiz boşuna değildir.

Erken seçim konusunda toplumda beklenti iki anket sonuçlarında yüzde 50'lileri geçmişti. Bu şartlar bize adım adım sandığı getirecektir, CHP'nin iradesi tamdır, hazırlıkları da tam olmalıdır.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Bu milletin 5 yıl dayanacak gücü olmadığı gibi bizim de iktidarı 4 yıl daha bekleyecek sabrımız yok. Millet artık CHP'nin iktidar olmasını beklemekte. Bunun için biz şunu söylüyoruz, gelecek sene kasım ayı 5 yıllık dönemin ortasıdır.

İnat eder, 2,5 yıl daha durursa bir daha aday olamaz. 2,5 yılı geçirmeden çıkarım derse biz Meclis'te kasım ayına kadar seçimleri yenilemeye, erken seçim yapmaya hazırız. Eğer varsanız kararı bugünden alalım ya da 8 ay sonra alalım. 2025 Kasım'da bizim karşımıza çıkmaya varsanız CHP burada."

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin