CHP açıkladı. Tartışmalara neden olan soyadı düzenlemesi bakanlık bünyesinde yeniden değerlendirilecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka tartışmalara neden olan 9. Yargı paketinden çıkarılan soyadı düzenlemesi ile ilgili konuştu. Nazlıaka "Soyadı düzenlemesinin 9. Yargı paketinden çıkarılmasına ilişkin haberi aldık. Bu sabah aldığımız bilgiye göre, soyadı dayatmasına ilişkin Bakanlık bünyesinde yeniden bir değerlendirme yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
CHP açıkladı. Tartışmalara neden olan soyadı düzenlemesi bakanlık bünyesinde yeniden değerlendirilecek

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşmesinin ardından kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını içeren maddenin 9. Yargı Paketi'nden çıkarıldığını duyurmuştu. 

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka bugün, CHP Genel Merkezi'nde Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Nazlıaka "Bu görüşmede umudumuzu büyüten en önemli haber; soyadı düzenlemesinin 9. Yargı Paketi’nden çıkarıldığına yönelik aldığımız bilgiydi. Son aldığımız habere göre de sanıyorum kadın örgütlerinin, kadınların, eşitlikçi erkeklerin bu konudaki sesleri duyulmuş. Bakanlık şimdi tekrar yeniden bir değerlendirme yapacak. Dolayısıyla umudumuz yüksek" dedi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin