Ceza Yaptırımı Olacak. AK Partili Özlem Zengin'den Dilruba Kayserilioğlu açıklaması

Dilruba Kayserilioğlu sürpriz bir şekilde tahliye oldu v ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı bir etkinliğe katıldı. Bu etkinlikte yer almasına AK Parti'den sert tepki gelirken daha önce yaptığı açıklamada tutuklu yargılanmaya tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Dilruba Kayserilioğlu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ceza Yaptırımı Olacak. AK Partili Özlem Zengin'den Dilruba Kayserilioğlu açıklaması

Sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, serbest bırakıldıktan sonra CHP'nin etkinliğine katılmış ve Özgür Özel ile yan yana oturmuştu.

O görüntülere AK Parti'den ve sosyal medyadan sert tepkiler geldi. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sokak röportajı nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de katıldığı programda protokolde ağırlanmasına sert tepki gösterdi. Çelik "Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur" dedi.

ÖZLEM ZENGİN: CEZA ALACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN Türk'teki bir programa konuk oldu. Zengin, İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zengin, "Olayın iki boyutu var. Birisi hukuki, diğeri siyasal. Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması. Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Duruşmasına gidecek, bu ifadelerle ilgili bir karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söyledikleri daha sorumsuzca... 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim. Tahliyeden sonra ceza yaptırımı olmayacak diye bir şey yok. Yargılama devam edecek. Bence bir ceza yaptırımı olacak." ifadelerini kullandı.

 

Zengin, daha önce de yaptığı başka bir açıklamada Dilruba Kayserilioğlu'nunu tutuklu yargılanmasına tepki göstermiş 'ciddi bir üslup sorunu var' demişti.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin