Cep telefonları da patlatılabilir mi? İsrail'in Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarını patlatması sonrası herkes bunu merak ediyor

İsrail, Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarını patlatarak biri çocuk çok sayıda kişinin ölümüne ve yaklaşık 3 bin kişinin yaralanmasına neden oldu. Bu yeni saldırı tekniği tüm dünyayı şoke ederken, benzer yöntemlerin telefonlarla da uygulanıp uygulanamayacağı merak konusu oldu. Öte yandan patlatılan cihazların Türkiye'de de satıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Cep telefonları da patlatılabilir mi? İsrail'in Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarını patlatması sonrası herkes bunu merak ediyor

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu Hizbullah'ın üst düzey liderleri ve danışmanlarının da aralarında olduğu biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 200 kadarı ağır, yaklaşık 2800 kişi ise yaralandı.

Tüm dünyada son dakika olarak manşetlere taşınan saldırının yapılış biçimi ise tartışma konusu oldu. Dünyada daha önce eşi görülmemiş bir yöntemle saldıran İsrail, Hizbullah üyelerinin iletişim aracı olarak kullandığı çağrı cihazlarını patlattı.İsrail'in saldırıyı nasıl bir yöntemle yaptığı ise henüz bir netlik kazanmadı.

İsrail’in suikastının ardından bir çok soru ve komplo teorisi ortaya atıldı. Bu sorulardan biri de hemen herkesin kullandığı cep telefonlarıyla da aynı saldırı yapılabilir mi?

Cep telefonları da patlatılabilir mi? İsrail'in Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazlarını patlatması sonrası herkes bunu merak ediyor - Resim : 2

PATLAYAN CİHAZLAR TÜRKİYE'DE DE SATILIYOR

Türkiye'de ise İsrail'in Lübnan saldırısında kullandığı 'Teletrim' adlı çağrı cihazlarının çok ucuz fiyatlara online satış platformlarında satıldığı ortaya çıktı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin