Cemal Reşit Rey'de sahnedeki dev ekran çöktü: 3 veli ve 3 öğrenci yaralandı

Cemal Reşit Rey'de sahnedeki dev ekran çöktü. ELEV Vakfı Okulları'nın toplu mezuniyet töreni sonunda, sahnedeki fotoğraf çekimi sırasında öğrenciler, öğretmenler ve velilerin üzerine dev led ekran düştü. Olayda 6 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili ELEV Vakfı Okulları'nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı. 3 veli ve 3 öğrenci yaralandığı olayla 17 kişinin ifadesi alındı. Polisteki ifadeleri tamamlanan 17 kişi ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Cemal Reşit Rey'de sahnedeki dev ekran çöktü: 3 veli ve 3 öğrenci yaralandı

Şişli'nin Harbiye Mahallesi'nde bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahne arkasındaki dev ekran devrildi.

Cemal Reşit Rey'de sahnedeki dev ekran çöktü: 3 veli ve 3 öğrenci yaralandı

Olay saat 22:15 sularında gerçekleşti.

Cemal Reşit Rey'de sahnedeki dev ekran çöktü: 3 veli ve 3 öğrenci yaralandı - Resim : 2

İşte olay yerinden ilk görüntüler:

Olayda büyük korku ve panik yaşandı. Olay yerine hemen sağlık ekibi sevk edildi.

Cemal Reşit Rey'de sahnedeki dev ekran çöktü: 3 veli ve 3 öğrenci yaralandı - Resim : 3

Yaşanan kazada 6 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Sahnede Özel Etiler ELEV Okulları'nın Sanat Gecesi etkinliği olduğu aynı zamanda mezuniyet töreni yapıldığı belirtildi. Kazadan saatler öncesinde gece kapsamında Hakan Peker sahneye çıktı.

O anların görüntüleri okulun sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Kaza sonrasında yaşanan panik ise böyle görüntülendi...

NELER YAŞANDI?

ELEV Vakfı Okulları'nın toplu mezuniyet töreni sonunda, sahnedeki fotoğraf çekimi sırasında öğrenciler, öğretmenler ve velilerin üzerine dev led ekran düştü. Olayda 6 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili ELEV Vakfı Okulları'nın sahibi Erkan Şahin gözaltına alındı. Bir okul müdürü ve öğretmen de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

 DEHŞET ANLARI KAMERADA

Dev led ekranın devrildiği sırada yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, led ekran düşerken sahnedekilerin tutmaya çalıştığı görülüyor. Yaralıların yerde yatarken, sahnedekilerin yardım etmeye çalışıyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da kazaya ilişkin açıklama yaptı. ,Etkinliğin teknik kurulumu ve araçlarla kurumlarının ilgisi olmadığını, salonun eğitim kurumu tarafından ücretli tahsis edildiğini duyurdu. Polat, şöyle dedi:

"Özel bir eğitim kurumunun bir sanat gecesi düzenlemek için kurumumuzdan ücretli tahsis ettiği CRR salonumuzda bu akşam meydana gelen kaza bizi derinden üzmüştür. Söz konusu etkinlik, etkinliğin teknik kurulumu ve araçlarla kurumumuzun herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Konunun takipçisi olacağız."

17 KİŞİ İFADE SONRASI SERBET BIRAKLIDI

Şişli'de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda mezuniyet töreninde dev dijital panonun devrilmesi sonucu 3 veli ve 3 öğrenci yaralandığı olayla 17 kişinin ifadesi alındı. Polisteki ifadeleri tamamlanan 17 kişi ardından serbest bırakıldı.

Ekran altında kalan yaralılar kurtarıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Olayla ilgili inceleme sürerken, okul görevlilerinden 4 kişi tanık olarak ifade verdi. 3 Led teknisyeni ve 10 kongre teknisyeni ise şüpheli olarak taksirle yaralama suçundan ifadeleri alındı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin