Çanakkale'de şiddetli deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem! Deprem uzmanından rahatlatan açıklama

Çanakkale Ezine merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.9, AFAD, 4.7 olarak açıkladı. Ezine merkezli deprem İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya şiddetli depremle ilgili an itibariyle olumsuz bir durumun bulunmadığını duyurdu. Deprem uzmanından rahatlatan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale'de şiddetli deprem! İstanbul ve İzmir'de de hissedildi. Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem! Deprem uzmanından rahatlatan açıklama

Çanakkale Ezine merkezli şiddetli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'dan peş peşe son dakika açıklama yaptı. 

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Çanakkale Ezine saat 17:39 sıralarında 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli. şiddetli depremin derinliğini ise 12.9 olarak açıkladı. 

 AFAD ise depremin büyüklüğünü daha küçük açıkladı. AFAD verilerine göre, Çanakkale Ezine merkezli şiddetli depremin büyüklüğünü 4.7.

Ezine merkezli deprem aralarında İstanbul ve İzmir'de  bulunduğu çok sayıda ilde de hissedildi. 

Depremde herhangi bir hasar olmadığı bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  depremle ilgili an itibariyle olumsuz bir durumun bulunmadığını duyurdu. Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Çanakkale Ezine’de  4️,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.  An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları tek tek değerlendiriyoruz. 

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. 

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

 AHMET ERCAN'DAN RAHATLATAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise  depreme ilişkin "Biğa-Çan-Bayramiç- Ezine kırığı üzerinde, Ezine'de 13 km derinde 17.39'da olan M4,8'lik küçük deprem yıkıcı değildir. Sönümlenmesini bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler çanakkale deprem afad
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin