Büyükelçinin yaptığı şoke etti! Büyükelçilik çalışanına silah doğrultan büyükelçinin görevine son verildi

Meksika'da büyükelçilik çalışanına araç içinde silah doğrultan İngiltere'nin Meksika Büyükelçisi Jon Benjamin görevinden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükelçinin yaptığı şoke etti! Büyükelçilik çalışanına silah doğrultan büyükelçinin görevine son verildi

Meksika'nın Durango ve Sinaloa eyaletlerine nisanda düzenlenen resmi bir ziyaret sırasında aracın içinde yerel büyükelçilik çalışanına silah doğrultan  İngiltere'nin Meksika Büyükelçisi Jon Benjamin görevinden alındı. 

Sosyal medya platformu X'te gündem olan videoda, Büyükelçi Jon Benjamin'in yüzü bulanıklaştırılmış bir kişiye silah doğrulttuğu görülüyordu.

Video ile birlikte paylaşılan notta ise "Meksika'da uyuşturucu satıcılarının her gün cinayet işlediği bir bağlama şaka yapmaya cesaret ediyor" deniliyordu.

İngiltere'nin Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nden bir sözcü, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu olaydan haberdarız ve uygun eylemde bulunduk" ifadelerini kullandı. 

GazeteDuvar'ın The Financial Times gazetesine dayandırdığı habere göre Ofis, Benjamin'in pozisyonu hakkında resmi bir duyuruda bulunmazken, hükümetin resmi internet sitesinde Meksika Büyükelçisi olarak isminin yer almadığı görüldü. Hükümetin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Benjamin, 2021-2024 yılları arasında İngiltere'nin Meksika Büyükelçisi'ydi.

Benjamin'in LinkedIn sayfasında da büyükelçi olarak görev süresinin mayıs ayında sona erdiğinin yazdığı belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin