Bomba kulis bilgisi... CHP'ye mi geçiyor? İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu kapıyı açık bıraktı. CHP açıklama yaptı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Zorlu'nun CHP'ye geçeceği yönündeki bilgiyi aldıktan sonra kendisiyle görüştüğünü belirten Pehlivan, Zorlu, CHP'ye geçecek mi geçmeyecek mi sorusuna cevap verdi, Zorlu'nun "CHP’ye transfer şu an gündemimde değil.” ifadesini aktardı. CHP'den de Zorlu iddiasıyla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bomba kulis bilgisi... CHP'ye mi geçiyor? İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu kapıyı açık bıraktı. CHP açıklama yaptı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu CHP'ye mi geçiyor?

Bununla ilgili çok önemli bir iddia geldi ve Zorlu'nun CHP'ye geçmeyi düşündüğü kulis bilgisi aktarıldı.

Hatta zorlunun bazı CHP'liler ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü bilgisi paylaşıldı. Konuyla ilgili Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Kürşad Zorlu ile görüştü ve CHP'ye geçip geçmeyeceğini yazdı.

KÜRŞAD ZORLU CHP'YE Mİ GEÇİYOR?

İşte Pehlivan'ın yazısından bir bölüm..

Geçen hafta Ankara’dayken duydum. İstanbul’a döndüm, baktım aynı söylenti kulağıma çalındı. İddiaya göre İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu da CHP’ye transfer olmayı kafasında tartıyormuş. Hatta bazı CHP’lilere de bu düşüncesini açmış. Bir iddiaya göre Ekrem İmamoğlu ile bir başka iddiaya göre de Gökhan Günaydın ile bir görüşme de gerçekleştirmiş. 

Bir dönem İYİ Parti Sözcülüğü yapan Zorlu’yu aradım. Ve hakkındaki bu “CHP’ye transfer” iddiasını sordum: 

- CHP’ye geçme fikrindeymişsiniz. Bunun için görüşmeler yapmışsınız. Hatta İmamoğlu ile de görüşmüşsünüz.

Öyle bir şey yok. Partimdeyim ve sonuna kadar da burada mücadele edeceğim. 

- Siz geçen hafta İmamoğlu ile görüştünüz mü? 

Böyle bir şey yok. Ben partimin ayağa kalkması için elimden geleni yapacağım. 

- Ama İmamoğlu ile görüştüğünüz bilgisi var bende.

O görüşmenin içeriği bununla ilgili değildi.

Zorlu, bu konuşmamızdan çok kısa bir süre sonra yeniden aradı. Bu kez ise “kimseyle görüşmediğini” öne sürdü ve ekledi: “Kesinlikle bir görüşme olmadı. Kaldı ki partimin en zorlu günlerinde bile sessizliğimi korudum. İYİ Parti için mücadele veriyorum. CHP’ye transfer şu an gündemimde değil.” 

Kuşku yok ki ne olacağını zaman gösterecek. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun, partisindeki istifalara dair yaptığı son açıklamayla bitireyim: “Bunlar siyasette olur. Yenileri de olabilir, sorumluluğunun icaplarını yerine getirmeyen ya da sorumluluğunu taşımayan bir kısım insanın istifasını şahsen ben de talep edebilirim, isteyebilirim, onlara fırsat bırakmadan... Bunlar normal şeyler, diğer partilerde de oluyor.”

CHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ile CHP'ye katılması yönünde bir görüşme yaptığı iddialarına ilişkin, "Kürşad Zorlu'yu kişi olarak hiç tanımam, kamuoyundan tanıyorum. Ne yüz yüze bir tanışıklığım var ne bir toplantı yaptım ne cep telefonunu bilirim. Dolayısıyla konunun benimle uzaktan yakından bir alakası yok." dedi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin