Boğaziçi'nde şok görevden alma. Cem Say duyurdu. Gerekçe şaşırttı. 'Görevi iyi yapma suçu' işlemiş

Prof. Dr. Cem Say Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alındı.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi'nde şok görevden alma. Cem Say duyurdu. Gerekçe şaşırttı. 'Görevi iyi yapma suçu' işlemiş

Boğaziçi Üniversitesi'nde sular durulmuyor. 'Atanmış rektör' krizinin ardından yaşanan protestolar sonrasında görevden almalar sürüyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde haflardır cuma günleri yapılan eylemlere destek veren Prof. Dr. Cem Say Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevinden alındı.

Say sosyal medya hesabından kararı duyurdu. Say, 'Görevi iyi yapma suçu' işlediği için görevinden alındığını yazdı.

Say şu ifadeleri kullandı:

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevimden alınmışım. Gelen yazı çok ilginç gerçekten. Anladığım kadarıyla "görevi iyi yapma suçu" işlemişim.

Tabii ki bu hukukdışılığa itiraz edeceğim; işimi iyi yapmaya da devam.

CEM SAY KİMDİR?

Cem Say, 1966 yılında aslen Ankara'da doğmuş olan bir bilgisayar mühendisi ve akademisyendir. Cem Say, TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 1987 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından bilgisayar mühendisliği alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini de Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Doktora sürecinde TÜBİTAK doktora bursu almış ve uluslararası düzeyde birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca Viyana Dil Okulu ve İtalyan Kültür Enstitüsü dil okulu burslarını da kazanmıştır.

CEM SAY AKADEMİK KARİYERİ

Cem Say, Türkiye'de önemli üniversitelerde akademik kariyer yapmıştır. İstanbul'daki Işık, Galatasaray ve Bilgi Üniversitelerinde görev almıştır. 2003 yılında profesör unvanını kazanarak bilgisayar bilimleri alanında öğretim üyeliği yapmaya devam etmektedir. Özellikle yapay zeka ve kuantum hesaplamalar konularında önemli araştırmalara imza atmıştır.

Cem Say, bilgisayar bilimleri ve teknoloji alanında yazılar kaleme almaktadır. Günümüzde Odatv ve "herkesebilimteknoloji" adlı web sitesinde yazar olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Bilimsel konulardaki görüş ve düşüncelerini bu platformlarda paylaşmaktadır.

Cem Say'ın bilgisayar bilimlerine ve teknolojiye olan katkıları ile tanınan bir akademisyen ve yazar olduğu bilinmektedir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin