Boğaziçi'nde gerginlik! CHP heyeti, Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi'nde CHP'li milletvekilleri üniversiteye güvenlikler tarafından almadı. Güvenlikler ve vekiller arasında gerilim çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Boğaziçi'nde gerginlik! CHP heyeti, Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı

Öğrencilerin düzenlediği alternatif mezuniyet etkinliğinin dün rektörlük tarafından yüksek sesle engellenmesi üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki bir heyet okulun Hisarüsü kampüsüne gitti.

Ancak Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısından alınmadılar; güvenlik görevlileri tarafından fiziki engellemeye maruz bırakıldılar.

Vekiller, kendilerini durdurmaya çalışan güvenlik görevlilerine, milletvekili dokunulmazlığını ve kamu adına denetim yetkisini hatırlattı. Güvenlik ise kendilerine Naci İnci tarafından bu yönde talimat geldiğini söyledi.

CHP heyetinin başkanı Suat Özçağdaş, "Kanunsuz uygulamaları görüşmek, öğrencilerle konuşmak, akademisyenlere destek için geldik" diyerek şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'deki cezaevindeki dışındaki her yere gireriz. Bu yoldan çekilin; siz milletvekillerine müdahalede bulunacaksanız uyarıyorum sizi. Rektörün beni buraya sokmama yetkisi yok. Rektör benim denetimime tabi, milletvekiliyim ben."

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın da, kendilerine üniversite özerkliğinden söz edildiğini söyleyerek "Üniversitelerin özerkliği mi kalmış arkadaşlar?" dedi. Kendisinin okuldan toplu mezuniyetle mezun olduğunu hatırlatan Taşkın, "Böyle şey olur mu?" diye konuştu.

Güvenlikle CHP heyeti arasındaki gerilim sürüyor. Vekiller, alkış tutarak okula alınmak için kapıda eylem başlattı.

 

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin