Bodrum yangını 18 saat sonra kontrol altında. Bodrum Valisi "Bu yılın en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz" demişti, kontrol altına alındı

Dün öğleden sonra başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen Bodrum'daki orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahalelerle 18 saat sonra kontrol altına alındı. Söz konusu yangın için Bodrum Valisi "Bu yılın en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz" demişti.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum yangını 18 saat sonra kontrol altında. Bodrum Valisi "Bu yılın en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz" demişti, kontrol altına alındı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına gece boyunca kara araçlarıyla müdahale edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, gece çalışmalara ara veren uçak ve helikopter de söndürme çalışmalarına katıldı.

Ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

BU YILIN EN CİDDİ YANGINLARINDAN

Muğla Valisi İdris Akbıyık yangın bölgesinde yaptığı açıklamada “Bu yılın en ciddi yangınlarından birini yaşıyoruz. Tüm birimlerimizle havadan ve karadan yangını söndürmek için mücadele ettik. Yerleşim yerleri için tehlike yok. 'Kontrol altına aldık' diyemiyoruz. En büyük tesellimiz yangının önünü kestik. Dozerlerimiz yol açma çalışmasına devam ediyor. 119 arazözümüz ve 420 personelimiz ile sabaha kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yangının çıkış nedenini belirlemek için jandarma çalışmalarını yapıyor. Yangın bitmedi ama zeytinliklerin de dahil olduğu yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanımız yandı” demişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin