BM Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etmesinin ardından siyasiler mesaj yayımladı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etmesinin ardından siyasiler peş peşe değerlendirme mesajı yayımladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, insanlık adına memnuniyet verici olduğunu ifade ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel karara ilişkin, "Büyük memnuniyet duydum. Aliya İzzetbegoviç'in de söylediği gibi, unutulan soykırım tekrarlanır" değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etmesinin ardından siyasiler mesaj yayımladı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BM), 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etmesinden ardından siyasilerden ilk tepkiler gelmeye başladı.

"ÖZGÜR ÖZEL UNUTULAN SOYKIRIM TEKRARLANIR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etmesinden büyük memnuniyet duydum. Aliya İzzetbegoviç'in de söylediği gibi, unutulan soykırım tekrarlanır." ifadelerini kullandı. Özel, sosyal medya hesabından, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesine ilişkin paylaşım yaptı.

Özgür Özel, paylaşımında "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 11 Temmuz 1995'te yaşananları 'soykırım' olarak nitelendirerek, 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü olarak ilan etmesinden büyük memnuniyet duydum. Aliya İzzetbegoviç'in de söylediği gibi, unutulan soykırım tekrarlanır." ifadelerine yer verdi.

"ÖMER ÇELİK: İNSANLIK ADINA MEMNUNİYET VERİCİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etmesinin insanlık adına memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Çelik, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 11 Temmuz gününü Srebrenitsa'daki 1995 Soykırımı'nı Anma Günü olarak belirleyen kararı kabul etmesi insanlık adına memnuniyet vericidir. Bu karar, soykırım eylemini gerçekleştiren devlet ve yapıların tarihe nasıl kara bir leke olarak kazınacaklarını göstermesi bakımından da fevkalade anlamlı bir adım olmuştur."

TBMM ADALET KOMİSYON BAŞKANI YÜKSEL

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" olarak kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Kurulu'nun, 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" ilan edilmesine ilişkin karar tasarısını kabul etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kararın memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Yüksel, şunları kaydetti:

"Bosnalı Müslüman kardeşlerimizin tarihte yaşadıkları en büyük acılardan biri olan, 8 bin 372 Müslüman'ın şehit edildiği Srebrenitsa katliamının her yıl anılacak olması, bu eylemi gerçekleştiren devlet ve zihniyetlerin de tarihte soykırımcı olarak anılarak lanetleneceği anlamını taşımaktadır. Aliya İzzetbegoviç'in ifade ettiği üzere; 'Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.' Türkiye Cumhuriyeti olarak, insan haklarını esas alan her türlü faaliyeti destekliyor; insanlık vicdanında mahkum olan zihniyetlerle mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizi dile getiriyoruz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin