Bir ilde daha Kent Lokantası hizmete girdi: 4 çeşit yemek vatandaşa 50 lira belediye personeline 70 lira

2019'daki yerel seçimlerin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilen Kent Lokantaları dalga dalga yayılıyor. Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya seçim vaadini gerçekleştirdi. Kent Lokantası’nda sunulacak yemeklerin hazırlandığı Kent Mutfağı'nın açılışını yaptı. 4 çeşit yemek için vatandaşlardan 50 lira, belediye personelinden 70 lira alınacak.

Google Haberlere Abone ol
Bir ilde daha Kent Lokantası hizmete girdi:  4 çeşit yemek vatandaşa 50 lira belediye personeline 70 lira

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın seçim vaatleri arasında yer alan Kent Lokantası’nda sunulacak yemeklerin hazırlandığı Kent Mutfağı, Başkan Kaya tarafından hizmete açıldı.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ" 

Ortahisar Belediyesi ana binasında kurulan Kent Mutfağının açılışında konuşan Başkan Kaya, “Sizlerin de bildiği gibi 31 Mart seçimleri sürecinde, belediye seçimlerini kazanmamız durumunda İstanbul'da yapılan kent lokantaları uygulamasını Trabzon'umuzda da yapacağımızı söylemiştik. Bugün onun ilk adımını atıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ekibimizle beraber verdiğimiz her sözün arkasındayız. Tabii asıl açılışımız, yarın Meydanda olacak. Cuma namazı sonrası İskenderpaşa Camii'nin yanında Ortahisar Kent Lokantamızı açmış olacağız ama orada servis edeceğimiz birbirinden lezzetli, besleyici ve nitelikli yemeklerimizin pişeceği kent mutfağımızı şimdi Ortahisar Belediyemiz bünyesinde açıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

"ÖNCE PERSONELİMİZİN MUTLU OLMASI LAZIM"

Güler yüzlü hizmet anlayışının hayata geçmesi için, Ortahisar Belediyesi personelinin de Kent Lokantası’ndaki imkanlardan faydalanmasını istediğini dile getiren Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Kent mutfağımızın hemen yanında, burada bir lokanta da açtık. Bu lokantada personelimiz yemeklerini yiyecek. Göreve geldiğimizde şöyle bir eksiklik fark ettik. Personelimize, “Nerede yemek yiyorsunuz?” diye sorduğumda, ‘yemek yemiyoruz’ ya da ‘peynirle, zeytinle bir parça ekmekle ya da simitle öğleni geçiştiriyoruz’ demişlerdi. Bundan büyük üzüntü duydum. Eğer sağlıklı beslenemezsek hizmet edemeyiz. Bizim Ortahisar Belediyesi olarak temel düsturumuz, güler yüzlü hizmet ve vatandaş memnuniyetine dayalı hizmettir. Bunu yapabilmek için personelimizin de mutlu olması, sağlıklı beslenmesi lazım. Personelimizin öğle yemeği yemesi lazım. Bu anlamda arkadaşlarımızla oturduk; dedik ki eğer Trabzonlu hemşerilerimize Kent Lokantamızda bu hizmeti vereceksek, önceliğimiz kendi personelimize de bu hizmeti vermek olmalıdır.” 

"VATANDAŞA 4 ÇEŞİT YEMEK 50 LİRA"

Kent Lokantası’nda uygulanacak ücret ile Kent Mutfağında uygulanacak ücretin farklı olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya, bu kararın, personelinin maaş gelir olması nedeniyle alındığını belirterek şunları dile getirdi: “Buradaki ücret diğerinden biraz farklı olacak. Burada 70 lira ücret alınacak personelden. Ama kent lokantamızda vatandaşlarımızdan 50 lira alınacak. Çünkü buradaki personelimizin bir maaş geliri var, dolayısıyla vatandaştan farkı olsun istendi. Bütün kamu kurum kuruluşlarında da genel uygulama bu yönde. Burada 70 liraya 4 çeşit yemeği personelimiz yerken yarın Meydanda açacağımız kent lokantamızda vatandaşlarımız 4 çeşit yemeği 50 liraya yemiş olacak. Ben bu güzel tesisin yapılmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Trabzon'umuza ve hepimize hayırlı uğurlu olsun.”Başkan Kaya, konuşmasının ardından Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu ve ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç ile birlikte Kent Mutfağının açılış kurdelesini kesti. Daha sonra önlüğünü giyip bonesini takan Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi personeline ve basın mensuplarına yemek dağıttı. 

4 ÇEŞİT YEMEK 70 LİRA

Ortahisar Belediyesi personelleri ve diğer kamu çalışanlarına sağlıklı yiyeceklere düşük fiyattan ulaşma imkanı tanıyacak olan Kent Mutfağı’nda aynı anda 140 kişi yemek yiyebiliyor. Hafta içi her gün 12:00 ile 13:00 saatleri arasında hizmet verecek olan Kent Mutfağı’nda, personel için 4 çeşit yemek 70 lira olarak ücretlendiriliyor.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin