Belediye aile şirketine döndü! Esenyurt Belediyesi'ndeki bu atamalar ses getirecek. Gözler CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de..

CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, genel başkan Özgür Özel'i dinlemedi. Belediye aile şirketine çeviren Ahmet Özer'in yaptığı son atamalar pes dedirtti. Kayınbiraderini işe alan ve bunu da "Prezentabl" sözleriyle savunan başkan oğlunu, kızını, kardeşini, akrabalarına belediyede görev verdiği ortaya çıktı. Medyatava'nın ulaştığı belediyede kaynakları başkanın oğlu ve kızıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Belediye aile şirketine döndü! Esenyurt Belediyesi'ndeki bu atamalar ses getirecek. Gözler CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de..

MEDYATAVA/ÖZEL HABER

Yerel seçimler sonrasında belediyelerde yapılan atamalar dikkat çekmişti.

Özellikle CHP'li belediyelerde eş, dost, akraba ataması tartışması yaşanmıştı.

Geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel belediyelere yapılan atamaları geri aldırdığını belirterek, 'Biz bu belediyeleri eşe, dosta iş sağlamak için değil, belediyeleri çocukların geleceğine kurtarmak için kazandık' ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen CHP'ye ait Esenyurt Belediyesi'nde yeni bir 'akraba ataması' tartışması başlamıştı.

KAYINBİRADER TARTIŞMASI

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, Belediye Başkanı Ahmet Özer'e akrabalarının belediye kadrolarına yerleştirilip yerleştirilmediğini sordu.

Bahsedildiği gibi 5-6 kişilik bir atama olmadığını söyleyen Özer, 'Benim ne kız kardeşim burada ne kızım burada ne oğlum burada. Hiç kimse burada değil. Burada olmaya ihtiyaçları yok. Olsalar da ben istemem.' demişti.

Konuşmasının devamında kayınbiraderinin belediye kadrosunda olduğunu söyleyen Özer, 'Ama kayınbiraderim olduğu için çalışmıyor. Üniversite genel sekreterliği yaptığı, hastane baş müdürlüğü yaptığı için, o alanda başka birini bulamadığım için çalışıyor. Çalışacak da...' ifadelerini kullanmıştı.

Özer'in fizibil (Prezentabl) sözleri gündem olmuştu.

Esenyurt Belediyesi'ndeki akraba atamaları ve işe alımlar sonrasında CHP Genel Merkezi harekete geçmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde, "O atama geri alındı, atama resmileşmedi. Böyle bir atama yapılmamış kabul ediyoruz." demişti.

Ancak Ahmet Özer'in bu atamayı geri almadığı ortaya çıktı.

Atamayı geri almayan belediye başkanı Özer, kayınbirader Metin Günsan'ı belediyede Mali İşler Koordinatörü olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

OĞLU, KIZI, KARDEŞİ DE BELEDİYEDE

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Özer bununla da kalmadı. Akrabaş, eş, dost, çoluk çocuk birçok ismi belediyede işe başlattı, makam verdi.

Medyatava iddia edilen Özer'in belediyede çalışan yakınlarına ve görevlerine ulaştı:

Kayınbirader Metin Günsan: Mali İşler Koordinatörü.

Oğlu Serhan Özer: İnşaat mühendisi (oğlu) Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Danışmanı (belediye müdürlüklerinin birçoğunun WhatsApp guruplarında var)

Kızı Av. Seraf Özer: Medya ve İletişimden Sorumlu olduğu tüm sosyal medya WhatsApp guruplarından talimat verdiği iddia ediliyor.

Kardeşi Azad Özer: Yakın koruması ve koruma sorumlusu

Kız kardeşinin oğlu Muhammet Özçoban: Özel kalem sorumlusu

Dayısının oğlu Botan Fırat Yılmaz: Özel kalemde çalışıyor

Dayısının oğlu Muhammet Yılmaz: İşyeri Ruhsat Müdürlüğü'nde çalışıyor

Kız kardeşinin oğlu Savaş Çağlar: İmardan sorumlu danışman. Özel kalemden memur yapılarak Teknik İşlerin ve İmar Müdürlüğü'nün başına getirileceği iddia edildi.

Yakın köylüsü ve özel avukatı Şevket Tuci: Belediyenin personel şirketi ESPAŞ'ın Genel Müdürü yapılacağı öne sürüldü.

SEÇİM SONRASI GRUPLARDA VARLARDI

Öte yandan Ahmet Özer'e yakın belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Başkan Özer'in oğlu ve kızının seçim sonrasında belediyenin WhatsApp gruplarına dahil edildikleri doğrulandı. Ancak ne oğlunun ne de kızının belediyede çalışmadığı oğlunun İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni birincilikle bitirdiği kızının ise avukat olduğu kendi işlerini yaptıkları vurgulandı.

Belediye aile şirketine döndü! Esenyurt Belediyesi'ndeki bu atamalar ses getirecek. Gözler CHP Genel Başkanı Özgür Özel'de..

 

Bu arada Esenyurt Belediyesi'nin web sitesine girip müdürlükler bölümüne girildiğinde seçimlerden aylar geçmesine rağmen hala güncellemediği görüldü. Müdürlüklerde kim hangi görevde bu konuyla ilgili bilgi alamıyorsunuz...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin