Bakanlık Suskunluğunu Bozdu. Köfteci Yusuf İle İlgili Açıklama Geldi. Ürünlerde Domuz Eti Var mı? Tarım ve Orman Bakanlığı Açıklama Yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gıda denetimlerinde ünlü bir köfte zincirinin ürünlerinde domuz eti çıktığı iddia edilmişti. O lokanta zincirinin ise isminin gizlendiği belirtilmiş ve buna yönelik büyük tepkiler gelmişti. Sosyal medyada domuz eti çıkan firmanın ise Türkiye'de yüzlerce şubesi olan Köfteci Yusuf olduğu iddia edildi ve Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık Suskunluğunu Bozdu. Köfteci Yusuf İle İlgili Açıklama Geldi. Ürünlerde Domuz Eti Var mı? Tarım ve Orman Bakanlığı Açıklama Yaptı

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir yemek zincirinin pişmiş köftesinde domuz eti tespit edilmesi ve firmanın adının kamuoyuna uzun bir süre açıklanmamasına ilişkin, "Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır" dedi.

Bir yemek zincirinin pişmiş köftesinde domuz eti tespit edilmesi kamuoyunda tepkilere yol açtı.

O şirketin Köfteci Yusuf olduğuna dair açıklamalar yapıldı ve Türkiye'nin gündemine oturdu. Sosyal medyada Köfteci Yusuf ile ilgili on binlerce paylaşım yapıldı ve bakanlığın bu ismi neden gizlediği sorusu soruldu. 

Bakanlık günler sonra açıklama yaptı.

 

İŞTE GELEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde ünlü yemek zincirinin iki farklı şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildiği belirtilirken, firmanın adının aylar sonra kamuoyunda açığa çıkması üzerine Bakanlık konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir” denildi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin