Bakan Yılmaz Tunç'tan flaş açıklamalar: Sinan Ateş davası 1 Temmuz'da başlıyor, savcılarımız o iddiaları araştırıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz Tunç, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili de flaş açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz Tunç'tan flaş açıklamalar: Sinan Ateş davası 1 Temmuz'da başlıyor, savcılarımız o iddiaları araştırıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz Tunç, Sinan Ateş cinayeti ile ilgili de flaş açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başıboş köpek sorunuyla ilgili yaptığı açıklamada "insanlara zarar veriyorlar. bir orta yolu TBMM'nin bulacağına inanıyoruz. Sokaklarımız korunaklı olmalı" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, Sinan Ateş davası ile ilgili de "22 tutuklu var. Duruşma 1 Temmuz'da yapılacak. Söz konusu iddialar ile ilgili savcılarımız o iddiaları araştırıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları:

"(Sokak köpekleri) Hayvanlarımızı korumamız lazım. Onların dilleri yok, dentlerini anlatamazlar. Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımız sürüyor. Hayvanları koruma kanununda yaptığımız değişikliklerle, hayvanlara karşı eziyet eden, onları öldürenlerle ilgili cezaların artırılmasıyla ilgili düzenlemeleri hayata geçirdik. Kedilere, köpeklere eziyet edenlerle ilgili yargının huzuruna gelen birçok dava oldu ve sanıklar hapis cezası aldı. 

Tabii hayvanların kendilerine, birbirlerine de zarar vermemeleri lazım. Başıboş köpeklerin insanlara zarar verdiği konuları da hep beraber görüyoruz. Bu konuda ölen vatandaşlarımız var, okula gidemeyen çocuklar var, namaza gidemeyen vatandaşlarımız var. Sokakların da korunaklı olması lazım. Hem insanlarımızı korumak lazım, hayvan sağlığı da önemli. Ortayolu TBMM'deki milletvekillerimizin bulacağına inanıyoruz.

(Sinan Ateş davası) Görüşmede ben de bulundum. Cumhurbaşkanımız dikkatle dinlendi. Bir hukuk devleti olduğumuzu belirtti. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacağını söyledi. Devam eden bir dava ve soruşturma var. Yargıya güvenilmesi gerektiğini ifade etti. 1 Temmuz'da duruşma başlıyor; 22 tutuklu sanık var. Dosya zaten kamuoyunun gündeminde. Delilleriyle paylaşılmış durumda. Soruşturması devam eden kişiler bakımından süreç devam ediyor.

1 Temmuz'dan itibaren deliller mahkemede tartışılacak, bağımsız yargımız adaleti tecelli edecektir. Cumhurbaşkanımız bunları ifade ederek yargıya güvenmemiz gerektiğini söyledi.

(Ayşe Ateş'in tehdit edilmesi) O konuda eğer varsa bir şikayetimiz ilgili mercilere aktarın dedik. Savcılarımız o iddiaları araştırır, tehdit söz konusuyla gerekli işlemler tespit edildiğinde gerçekleşir.

(Ayhan Bora Kaplan soruşturması) Macaristan'dan talep ettik, dosyalarımız Macaristan makamlarına intikal etti. 40 günlük geçici bir tutuklama kararı verildi. O dosyalarımızın tercümesi ulaştı ve oradan gerekli iade sürecini bekliyoruz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin