Bakan Tunç'tan 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması: 47 kişi gözaltına alındı, 25 kişi serbest bırakıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yenidoğan Çetesi" soruşturması hakkında bilgi verdi. Bakan tunç, "Teknik takipler yapılıyor, deliller toplanıyor. 47 kişi gözaltına alındı. 11 doktor olmak üzere 25 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi" dedi. Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürecin takipçisi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Tunç'tan 'Yenidoğan Çetesi' açıklaması: 47 kişi gözaltına alındı, 25 kişi serbest bırakıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, "İhbarlar üzerine harekete geçildi, soruşturmalar başlatıldı. Teknik takipler, deliller toplandı. Tespit edilen suç kayıtları bakımından suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırmanın neticesinde 26 Nisan 2024 tarihinde 47 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4'ü doktor 18'i hemşire toplamda 22 kişi tutuklanmıştı. 11 doktor olmak üzere 25 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. İddianame Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu. Hiç kimse yargı mensuplarımızı tehdit edemez. Savcımızı tehdide yönelik kişiler hakkında da soruşturma açıldı. Mahkeme iddianameyi değerlendirme aşamasında. Devlet bebeklerin ölümüne müsaade etmez." dedi.

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

"2023 yılının 27 Mart tarihinde CİMER'e bir vatandaşımızın ihbarıyla başlayan bir süreç oldu. İstanbul'daki bazı özel hastanelerde yenidoğan bakım üniteleriyle ilgili bir şikayet oldu. Bir soruşturma başlatıldı, hem idari hem de adli soruşturma olarak suç duyurusunda bulunuldu. Bir takım araştırmalar yapılınca soruşturma derinleştirildi.

Bu süreç içerisinde teknik takipler, dinleme, deliller toplandı. Tespit edilen suç kayıtları, suçlular bakımından yaklaşık 1 yıllık araştırma neticesinde soruşturma kapsamında 47 kişi gözaltına alındı. Toplamda 22 kişi tutuklandı. 11 doktor olmak üzere 25 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. İddianame hazırlığı tamamlandıktan sonra iddianame sunuldu."

Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Sağlık Bakanımızla bizi kabul etti. Bebeklerin ölümüne neden olan bir durum varsa ne gerekiyorsa yapılması kararlılığını iletti. Önümüzdeki günlerde iddianameyi değerlendirme hususunu hep birlikte takip edeceğiz.

Kamuoyu bu iddialarla ilgili suçlanan kişileri de görmüş olacak. Temennimiz bu sürecin hızlanması."

Savcıyla ilgili olarak bir tehdit durumu oldu. Onunla ilgili de bir soruşturma açıldı. İddianamedeki iddialar, kişiler, yargılanması istenilen kişiler kamuoyu tarafından görülmüş olacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin