Bahar Candan Nihal Candan soruşturması tamamlandı! İşte Bahar Candan ve Nihal Candan'a istenen cezalar...

Çete üyeliği ve kara para aklama suçlamasıyla aralarında sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin de bulunduğu 22 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Biri tutuklu yargılanan Candan kardeşlere istenen cezalar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bahar Candan Nihal Candan soruşturması tamamlandı! İşte Bahar Candan ve Nihal Candan'a istenen cezalar...

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Savcılık, 22 şüphelinin bulunduğu iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Savcılık, Bahar Candan'ın "Suç örgütüne üye olma ve örgüt faaliyeti kapsamında kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçundan 2 kez olmak üzere 14 yıldan 44 yıla kadar hapsini istedi.

Günaydın'dan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre; savcılık geçtiğimiz ay serbest bırakılan Nihal Candan'a ise  (Gülnihal Çiçek) ise aynı suçtan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çaptırılmasını istedi.  

ŞEBEKEYE 3 AYRI OPERASYON YAPILDI

İddianamede 38 isim "müşteki", bir isim ise "müşteki-şüpheli" sıfatıyla yer aldı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar ilki 4 Mayıs 2023, ikincisi 14 Kasım 2023, üçüncüsü ise 10 Ocak 2024 tarihinde olmak üzere 3 ayrı operasyon yapıldığı vurgulandı. İddianameye göre soruşturma, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce yapılan çalışmalar sonucunda savcılığa sunulan 16 Ocak 2023 tarihli raporla şekillendi. Rapora göre, İstanbul'da dolandırıcılık yaparak menfaat temin etmek üzere oluşturulan suç örgütü üyesi şahıslar, paravan olarak oluşturdukları şirketler üzerinden faaliyet gösteriyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin