Aytaç Durak kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hastaneye kaldırılan Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl?

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hastaneye kaldırıldı. 5 dönem Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan Durak, aktif siyaseti bırakmıştı. Yaşanan gelişmenin ardından "Aytaç Durak kimdir, ne oldu, hastalığı ne?" sorusu merak konusu oldu. Peki, Hastaneye kaldırılan Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl?

Google Haberlere Abone ol
Aytaç Durak kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hastaneye kaldırılan Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl?

Eski belediye başkanı Aytaç Durak'ın, Adana Pozantı’nın Bürücek Yaylasında rahatsızlık yaşadığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 86 yaşındaki eski başkanın son sağlık durumu merak konusu oldu. Peki, Aytaç Durak kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hastaneye kaldırılan Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl? İşte Aytaç Durak ile ilgili son gelişme...

AYTAÇ DURAK KİMDİR, NE OLDU, HASTALIĞI NE?

Aytaç Durak, 1938 yılında Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde, tüccar bir ailenin altı çocuğundan ikincisi olarak doğdu. İlkokulu Adana Gazipaşa İlkokulu'nda, ortaokulu Tepebağ Ortaokulu'nda, liseyi de Adana Erkek Lisesi'nde tamamlayan Durak, 1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde okudu. 1963 yılında mezun olan Aytaç Durak, 1963-1965 yılları arasında DSİ Adana İçme Suları Şefi, 1965-1968 yılları arasında YSE yani bugünkü adıyla Köy Hizmetleri Adana İl Müdürü olarak görev yaptı. Bu esnada evlenen Durak, askerliğini yedek subay olarak Ankara Mamak Muhabere Okulu'nda, kıta hizmetini ise Askeri Araştırma ve Geliştirme Dairesi (ARGE)'nde tamamlayarak terhis oldu ve memleketi Adana'ya döndü.

Aytaç Durak kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Hastaneye kaldırılan Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın sağlık durumu nasıl?

İki yüksek mühendis kardeşiyle ortak olarak, Adana' da 2000'in üzerinde konut yapan Durak, İnşaat Müteahitliği yaptığı dönemlerde aktif politikada da bulundu. 1963-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nden 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği ve Adana Ticaret Odası Meclis üyeliklerinde bulundu. Durak, müteahhitliği döneminde 3 kez Adana Vergi Rekortmenleri arasında yer aldı. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Dünya Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 25 Mart 1984, 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde beş kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 2010 yılında Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. 2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde bağımsız olarak adaylığını koysa da, 4 Mart 2014 tarihinde yapmış olduğu açıklamayla MHP'den Başkan Adayı olan Ceyhan belediye başkanı Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekildi.

 

AYTAÇ DURAK SAĞLIK DURUMU NASIL?

Aytaç Durak'ın, Adana Pozantı ilçesindeki Bürücek Yaylası'nda bulunan evinde rahatsızlandığı ve yakınlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdiği öğrenildi. Sağlık ekiplerinin, 86 yaşındaki Durak'ı ambulansla Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesine kaldırdığı bildirildi. Doktorların Durak'ın tedavisine ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde devam edilmesine karar verdiği belirtildi.

Durak için Sağlık Bakanlığından ambulans helikopter talep edildi. Pozantı İlçe Stadı'na inen ambulans helikopterle Balcalı Hastanesine sevk edilen Durak, acil servise alındı. Durak'a burada ÇÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı ve Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Kekeç müdahalede bulundu. Durak'ın bilincinin açık olduğu ve vertigo şüphesiyle tedaviye alındığı bildirildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin