Dizi ve film sektöründeki birçok ünlü ismin menajerliğini yapan, ID İletişim'in de ortak kurucusu olan Ayşe Barım, Gezi olayları soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.
ID İletişim Danışmanlık şirketinin sahibi Ayşe Barım'ın avukat kardeşi I.S.G. ve doktor olan bir arkadaşı, Barım'a ait delilleri karartmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.
Barım'ın gözaltına alınan avukat kardeşi ve arkadaşı ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü aktarıldı.
NE OLMUŞTU?
Ayşe Barım hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Taksim'deki Gezi Parkı odaklı olaylara iştirak ettiğine ilişkin yazılı ve görsel medyada çıkan iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştı.
Barım, Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu gerekçesiyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçundan tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında oyuncular Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu ve Nehir Erdoğan'ın "tanık" sıfatıyla ifadesi alınmıştı.