Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran dayı-yeğen hakkında karar

Kayseri'de Kurban Bayramı'nın birinci günü Atatürk Anıtı'na balta ile zarar veren 59 yaşındaki Yaşar Kılıçkaya ile 31 yaşındaki yeğeni Zeynep Abdullah mahkemece tutuklandı. Dayı-yeğen adliyeye sevk sırasında saldırıdan pişman olmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran dayı-yeğen hakkında karar

Olay, dün saat 11.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda meydana geldi. Yaşar Kaya ile yeğeni Zeynep Abdullah ellerindeki balta ile Atatürk Anıtı'na vurmaya başladı.

Meydanda görev yapan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin fark etmesiyle 2 şüpheliye müdahale edildi. Ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu Atatürk Anıtı'nda 13 balta darbesi tespit edilirken, dayı-yeğen oldukları belirlenen Kaya ve Abdullah gözaltına alındı.

Yaşar Kılıçkaya ile yeğeni Zeynep Abdullah emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Devlet Hastanesi Adli Tabipliği'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Saldırganlar adliye önünde gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusuna "Değiliz" cevabını verdi.

Yaşar Kılıçkaya ile yeğeni Zeynep Abdullah sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin