ARİFE GÜNÜ KAPALI OLAN YERLER 2024: Kurban Bayramı arifesinde bankalar, kargolar, noterler, belediyeler, hastaneler, eczaneler, borsa açık mı?

Yarın (15 Haziran 2024 Cumartesi) arife günü. Kurban Bayramı'ndan bir önceki günde, resmi kurumlarda işi olanlar sorgulamalarına hız kesmeden devam ediyor. Bilindiği üzere Kurban Bayramı gibi resmi tatillerde tüm kamu kurum ve kuruluşları kapalı oluyor. Arife günü ise yarım gün tatil. Peki, Kurban Bayramı arifesinde bankalar, kargolar, noterler, belediyeler, hastaneler, eczaneler, borsa açık mı? İşte, arife günü kapalı olan yerler 2024...

Google Haberlere Abone ol
ARİFE GÜNÜ KAPALI OLAN YERLER 2024: Kurban Bayramı arifesinde bankalar, kargolar, noterler, belediyeler, hastaneler, eczaneler, borsa açık mı?

Arife günü kapalı olan yerler 2024, Kurban Bayramı öncesinde en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Bu yıl Kurban Bayramı 16-19 Haziran 2024 tarihleri arasına denk geliyor. Resmi olarak 4 gün olan Kurban Bayramı tatili, memurlar için 9 güne uzatıldı. Yani memurlara Kurban Bayramı tatili 16-23 Haziran 2024 tarihlerini kapsıyor. Resmi tatillerde ise kamu kurum ve kuruluşları hizmet vermiyor. Bundan dolayı resmi kurumlarda işi olan vatandaşların, işlerini bayram öncesinde halletmesi öneriliyor. Kurban Bayramı tatili arife günü yarım gün tatille başlayacak. Peki, Kurban Bayramı arifesinde bankalar, kargolar, noterler, belediyeler, hastaneler, eczaneler, borsa açık mı?

ARİFE GÜNÜ KAPALI OLAN YERLER 2024

Arife günü 15 Haziran 2024 Cumartesi gününe denk geliyor. Arife günü öğleden sonra yarım gün tatil olacak. Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran'da, ikinci günü 17 Haziran'da, üçüncü günü 18 Haziran'da, dördüncü günü ise 19 Haziran'da kutlanacak. 4 günlük resmi Kurban Bayramı tatili boyunca bankalar , kargolar, noterler, belediyeler, hastaneler, eczaneler, borsa, valilikler, sağlık ocakları, SGK, kaymakamlıklar gibi tüm kamu kurum ve kuruşları kapalı olacak. Yalnızca nöbetçi eczaneler ile nöbetçi noterler ve hastanelerin acil servis kısmının hizmet vermesi bekleniyor. Arife günü ise öğleden sonra tatil olacağı için hangi kurumların kapalı ya da açık olacağı merak ediliyor.

ARİFE GÜNÜ KAPALI OLAN YERLER 2024: Kurban Bayramı arifesinde bankalar, kargolar, noterler, belediyeler, hastaneler, eczaneler, borsa açık mı?

KURBAN BAYRAMI ARİFESİNDE BANKALAR AÇIK MI?

Özel ya da kamu bankalarında maaş, EFT, döviz alım-satım gibi işlemleri olanlar, Kurban Bayramı boyunca işlerin halledemeyecekler, bunun için bayram sonrasını beklemeleri gerekiyor. Normal şartlarda zaten Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olan bankalar, 2024 arife günü de hizmet vermeyecek. Banka şubeleri 9 günlük bayram tatilinden sonra 24 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

ARİFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI?

Kurban Bayramı tatili boyunca kargolar hizmet vermeyecek. PTT, yurtiçi kargo, MNG kargo, Aras kargo, Sürat Kargo ve UPS kargo gibi kargo firmalarının arife günü de kapalı olması bekleniyor. Fakat normal şartlarda acenteleri haftanın 6 günü hizmet sağlıyor. PTT ise Cumartesi günleri normalde de kapalı oluyor. Kargolar Pazar günleri ise tamamen kapalı oluyor. Kurban Bayramı arifesinde de kargo şirketlerinin öğlene kadar çalışması, öğleden sonra ise hizmet vermemesi bekleniyor.

2024 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

ARİFE GÜNÜ NOTERLER AÇIK MI?

Kurban Bayramı boyunca noterler kapalı olacak. Yalnızca nöbetçi noterlerin hizmet vermesi bekleniyor. Nöbetçi noterler ise Cumartesi günleri saat 09:00-16:00 arasında çalışıyor. 2024 Kurban Bayramı arifesinde ise nöbetçi noterlerin öğlene kadar açık olması beklentiler arasında.

BELEDİYELER ARİFE GÜNÜ AÇIK MI 2024?

Normal şartlarda hafta sonları kapalı olan belediye binaları, bayram tatili boyunca hizmet vermeyecek. Aynı şekilde arife günü de kapalı olması bekleniyor.

HASTANELER, SAĞLIK OCAKLARI, ECZANELER ARİFE GÜNÜ AÇIK MI 2024?

Kurban Bayramı tatili boyunca hastane poliklinikleri, sağlık ocakları ve eczaneler kapalı olacak. Hastanelerin sadece acil kısımları açık olacak. Bayramda nöbetçi eczanelerin devrede olması bekleniyor. Arife günü ise eczanelerin saat 09:00-13:00 arası açık olması ve 13:00'ten sonra nöbetçi eczanelerin hizmet vermesi bekleniyor. Normal şartlarda Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olan hastane polikliniklerini arife günü de kapalı olacak fakat acil bölümlerinin açık olması bekleniyor. Sağlık ocakları da hafta sonları normalde kapalı. Bundan dolayı Arife günü sağlık ocakları hizmet vermeyecek.

 

2024 ARİFE GÜNÜ BORSA AÇIK MI?

Borsalar normal şartlarda hafta sonları kapalı oluyor ve işlem yapılmıyor. 2024 Kurban Bayramı boyunca borsalar kapalı olacak. Aynı şekilde arife günü de borsalarda işlem yapılamayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin