Aralarında sosyal medya fenomeni 'Basel' rumuzlu Bekir Aslan'ın da bulunduğu, 1 Mayıs'ta gözaltılarına ilişkin, 8'i tutuklu 12 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, Saraçhane’de tedbir alan polis ekiplerine karşı taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmesi olayına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, olaya karıştığı tespit edilen 8'i tutuklu 12 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. Şüpheliler hakkında 20’şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
Aralarında sosyal medya fenomeni  'Basel' rumuzlu Bekir Aslan'ın da bulunduğu, 1 Mayıs'ta gözaltılarına ilişkin, 8'i tutuklu 12 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane’de toplanarak Taksim’e yürümek isteyen kalabalık, güvenlik tedbiri alan polis ekipleriyle karşı karşıya gelmişti. Saldırılarda, 22 polis memuru yaralanmış polise saldıran kişiler ise tespit edilerek yakalanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Fatih, Saraçhane bölgesinde güvenlik güçlerine karşı taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmesi olayına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Olaya karıştığı tespit edilen 8'i tutuklu 12 şüpheli hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Nitelikli Mala Zarar Verme, Kemik Kırığı Oluşacak Nitelikte Kasten Yaralama" suçlarından iddianame düzenledi.

5 YILDAN 20'ŞER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre şüpheliler hakkında 5 yıl 2'şer aydan 20'şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ARALARINDA SOSYAL MEDYA FENOMENİ 'BASEL' DE VAR

İzinsiz gösteriye yönelik hazırlanan ilk iddianamede ise aralarında "Basel" rumuzlu sosyal medya fenomeni Bekir Aslan'ın da bulunduğu 30 şüpheli hakkında 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin