AK Parti'ye sürpriz vekil transferi! İYİ Parti'den istifa etmişti...

İYİ Parti'den istifa eden Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın AK Parti'ye katılacağı öğrenildi. Ataş, AK Parti'ye neden geçeceğini şu sözlerle açıkladı...

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'ye sürpriz vekil transferi! İYİ Parti'den istifa etmişti...

İYİ Parti'den istifa eden Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın hangi partiye geçeceği büyük merak konusu olmuştu.

Millet Haber Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan tv100'ün beğeni ile takip edilen programı Cansu Canan Özgen ile Hayata Dair'de konuya açıklık getirdi. Ataş'ın Ak Parti'ye geçeceğini duyurdu.

Sinan Burhan, tv100 canlı yayınında "Yaklaşık 1 buçuk ay kadar önce İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş partisinden istifa etti. Ben Dursun Ataş ile görüştüm. Dursun Ataş dedi ki “Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçeceğim.” Dursun Ataş AK Parti’ye katılıyor." ifadelerini kullandı.

Burhan, şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık 1 buçuk ay kadar önce İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş partisinden istifa etti. 'Nereye geçecek, bağımsız mı kalacak, CHP'ye mi geçecek?" gibi bir takım sorular vardı. Ben Dursun Ataş ile görüştüm. Bunu son dakika olarak da senin programında veriyoruz. Dursun Ataş dedi ki “Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçeceğim.” Dursun Ataş AK Parti’ye katılıyor.

Gerekçesi de şu; 'Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta yaşanan gelişmeler ortada, Türkiye'nin güçlü bir liderliğe ihtiyacı var. Şahsi siyasi hesaplar yapmanın zamanı değil. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte siyaset yapacağız. AK Parti'ye katılıyorum."

AK Parti'ye sürpriz vekil transferi! İYİ Parti'den istifa etmişti...

Dursun Ataş Kimdir?

1 Ekim 1966 Pınarbaşı doğumlu olan Dursun Ataş, Hava Kuvvetlerinin çeşitli kademelerinde 20 yıl hizmet verdikten sonra, 2007 yılında emekli oldu.

Emeklilik sonrası aile şirketinde yöneticilik yaptan Dursun Ataş,
2009-2018 yıllarında Pınarbaşı Belediye Başkanlığı yapmış, 2017'de MHP'den istifa etmiş ve İYİ Parti'ye katılmıştır.

27.Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekili adayı olmak için Belediye Başkanlığı görevinden istifa etti. Dursun Ataş, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerde 27. Dönem Kayseri Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Ataş, evli ve üç çocuk babası.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin