Adliyede korkunç intiharlar. Biri Adana'da diğeri İstanbul'da. Kendilerini aşağı bıraktılar. Elleri kelepçeliydi

Yüreğir ilçesindeki Adana Adliyesi'nde Oktay G. elleri kelepçeli şekilde getirilmesine rağmen güvenlik güçlerinin elinden kurtularak kendisini 3. kattan aşağı attı. İstanbul Adalet Sarayı'nda da bir Zekeriya Tokur intihar etti. Yaşanan olaylarda iki gencin de uyuşturucu illetine bulaşması dikkat çekti. Hayatları karardı, en güzel çağlarında yaşamdan koptular...

Google Haberlere Abone ol
Adliyede korkunç intiharlar. Biri Adana'da diğeri İstanbul'da. Kendilerini aşağı bıraktılar. Elleri kelepçeliydi

Adana'da, yargılanmak üzere eli kelepçeli halde getirildiği adliyede güvenlik güçlerinin elinden kurtulan Oktay G., 3'üncü kattan merdiven boşluğuna atlayıp, intihar etti.

Olay, akşam saatlerinde merkez Yüreğir ilçesindeki Adana Adliyesi'nde meydana geldi. Uyuşturucu suçlamasıyla elleri kelepçeli olarak adliyeye getirilen Oktay G., Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde duruşmalar devam ettiği sırada, güvenlik güçlerinin bir anlık dalgınlığından faydalanıp kaçtı. Elleri kelepçeli şekilde 3'üncü kattan kendisini merdiven boşluğuna bırakan Oktay G., zemin kata düştü. İhbar üzenine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Oktay G.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. Oktay G.'nin cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

İSTANBUL'DA DA ADALET SARAYINDA İNTİHAR

İstanbul'da yaşayan ve uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen 35 yaşındaki Zekeriya Tokur hakkında kız kardeşi, kendisinden uyuşturucu parası istediği ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle 2 Mayıs'ta uzaklaştırma kararı aldırdı. Tokur, uzaklaştırma kararını ihlal ederek kız kardeşiyle annesinin bulunduğu eve uyuşturucu parası istemek için gitti. Tarafların tartışması üzerine Tokur'un kız kardeşi KADES uygulamasından durumu polis ekiplerine haber verdi.

Adliyede korkunç intiharlar. Biri Adana'da diğeri İstanbul'da. Kendilerini aşağı bıraktılar. Elleri kelepçeliydi

"BEN DOKUNMADIM, PARA İSTEDİĞİM DOĞRUDUR"

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Tokur'un Sulh Ceza Hakimliği'ndeki savunmasında, "Aramızda itişme olmadı, ablam beni itti. Ben dokunmadım, para istediğim doğrudur, evi yakacağımı söylemedim. Eve gittiğime de pişman oldum, evde yaşamıyordum. Uzun süredir sokakta kalıyorum. Bu da benim için zaten son, affınıza sığınıyorum." dediği öğrenildi.

6. KATTAN ATLADI

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelinin uzaklaştırma kararını ihlal ettiği ifade edilerek tutuklanmasına karar verildi.Karar sonrasında Tokur, yanındaki polislerden kurtularak 6. kattan kendini aşağı bıraktı. Tokur'un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Savcılık incelemesinin ardından Tokur’un cenazesi olay yerinden kaldırılırken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA-İHA
Etiketler adliye intihar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin